Известният праймър от Laura Mercier: Foundation Primer in Radiance

10/06/2016

Праймърите за фон дьо тен съвсем не са задължителна стъпка при нанасянето на грим, но определено са допълнителна стъпка в посока на перфектно изглеждащата кожа, която според мен, определено се отблагодарява. Марката Laura Mercier е разработила едни от най-известните праймъри, често споменавани в Youtube, които от доста време предизвикват любопитството ми. За разлика от марката Tarte, която към момента не е достигнала Европейския континент, тази на Laura Mercier се продава в някои парфюмерийни магазини от висок клас в Швейцария и Великобритания, освен онлайн в Feelunique. Слуховете обаче, които успях да потвърдя лично при скорошното ми посещение в Женева при търсенето на известният Translucent Loose Setting Powder, разказват, че марката се изтегля от Европейския пазар, по неясни за мен причини. И въпреки това, фактът че Laura Mercier е бранд, разработен от гримьор, който преследва постигането на перфектно изглеждащата кожа, независимо от нейния вид, цвят и тон, като залага на класически нюанси, а не на сезонни тенденции, определено ме направи нетърпелива да се докосна до един от най-известните им продукти: Foundation Primer, Protect Broad Spectrum 30/PAA++ в разновидността Radiаnce. И с риск да избързам, ще ви кажа, че това е първият (и единствен) праймър, който съм опитвала и който дава видима разлика след нанасяне на фон дьо тена. Но нека да започна по ред.

Известният праймър от Laura Mercier: Foundation Primer in Radiance

Опаковката на продукта е очаквана и комфортна за употреба. Тя е просто пластмасова тубичка, без допълнителни аксесоари, нищо странно или екстравагантно, което да развълнува. Текстурата на усещане е хидратантна, по нищо не напомня на силиконовите праймъри. Формулата е малко по-течна от очакваната от мен, не е съвсем водниста, но не е и гелообразна, но въпреки това се разнася лесно и попива в кожата бързо, като единственото, което оставя след себе си е светлина. Всъщност, ефектът от продукта съвпада с обещанието – озарява кожата, след него основата се разнася като сбъдната мечта, оставя едно озаряващо лицето покритие, което се вижда и под най-плътната и покривна основа, с която го изпробвах (а именно, Born this Way на Too Faced.)

Известният праймър от Laura Mercier: Foundation Primer in Radiance

Цветът на праймъра е перлено бежов с много лек прасковен оттенък, който е прозрачен и според мен би допълвал чудесно почти всички нюанси кожа. В крайния резултат няма и идея от блясък, брокат или каквато и да е друга натрапчивост – само идея за озареност от светлина, в случаите в които е нанесено точното количество. Последното уточнение е важно, защото с Foundation Primer, Protect Broad Spectrum 30/PAA++ изобщо не е трудно човек да прекали и да светне като топка от коледната елха. Именно за това, аз лично препоръчвам нанасянето да става на няколко пъти, с минимално количество, до достигане на желания ефект на леко целуната от слънцето кожа.

Известният праймър от Laura Mercier: Foundation Primer in Radiance

Известният праймър от Laura Mercier: Foundation Primer in Radiance

Освен като праймър за фон дьо тена, какъвто е, при последните си заигравки с продукта, открих, че той стои много добре и нанесен върху чиста кожа, с малко количество руж. Комфортът, който осигурява на кожата, е забележителен за подобен продукт и определено в моите представи го поставя на границата между продуктите за грижа за кожата и за грим. В този случай, нетърпеливото очакване да се сдобия с този продукт, се оправда и смело мога да потвърдя, че според мен, Radiance Foundation Primer на Laura Mercier определено е продукт, за който заслужено се говори.

А съвсем скоро ще ви разкажа и за един продукт на Becca Cosmetics, около който блогърките в Youtube също много шумят.