Liftactiv Flexitent – фон дьо тенът на Vichy

08/03/2017

Liftactiv Flexitent фон дьо тен Vichy

Отдавна не бях купувала продукт на Vichy, а това е марката, белязала студентските ми години. Тогава почти всеки един козметичен продукт, който използвах, беше техен. Причината, особено в контекста на онези времена, беше ясна. Vichy предлагаше качество по-високо от обикновените дрогерийни марки, но на много по-приемлива цена от продуктите от висок клас. Разбира се, аз бях студентка преди десет години и от тогава качеството на дрогерийната козметика значително е еволюирало. Също така, продукт на Vichy не съм купувала от поне 6-7 години. До онзи ден, когато докато претърсвах аптеката за нещо интересно, попаднах на фон дьо тенът Liftactiv Flexitent, против бръчки, за всеки тип кожа. Продуктът беше наличен в разнообразие от цветове, но перфектният за мен се оказа 25 Nude. Използвам го вече повече от месец и днес ще споделя размислите ми около него.

Liftactiv Flexitent фон дьо тен Vichy

Опаковката на Liftactiv Flexitent

е стъклена, 30мл., с помпа. На нея ясно са поставени обещанията на продукта. Той е хипоалергенен, с SPF 20 и съдържа известната термална вода на Vichy. Формулата му е „толерантна към кожата“ и минимизира риска от алергии. Очакваният ефект от Liftactiv Flexitent е незабавно озаряване и лифтинг. Бърз поглед върху съставките показва, че продуктът съдържа диметикон, силикон, восък, парфюм. Погледът е бърз, защото ако се зачета в съставките на почти всеки козметичен продукт, рискувам никога да не го използвам. При Liftactiv Flexitent, важното за някои потребители, е че съдържа силикони.

Liftactiv Flexitent фон дьо тен Vichy

Първите впечатления

започнаха с кремообразната текстура на продукта, която е малко по-течна от тази, с която съм свикнала. Liftactiv Flexitent няма мирис и когато започнах да го разнасям по лицето си, първоначално се стреснах от цялостната озареност, която получих. След няколко минути, продуктът се абсорбира в кожата, и тя изглеждаше много по-добре. Завършекът на Liftactiv Flexitent е много сходен с този на Lancôme Taint Miracle,  но покритието му е по-ниско. Всъщност, като цяло този фон дьо тен е с ниско до средно покритие. Продуктът позволява надграждане до прилично средно покритие, което аз лично не успях да надградя до пълно.

Liftactiv Flexitent фон дьо тен Vichy

Нанасянето на Liftactiv Flexitent

е най-голямата изненада за мен. Течната му текстура и ниското покритиe го прави невъзможен за нанасяне с любимия бюти блендер, защото гъбичката абсорбира голяко количество продукт и допълнително изтънява покритието. Продуктът се разнася съвършено добре с пръсти. Необходими са половин до една помпа за цялото лице. Само за сравнение, ако го нанасям с навлажнена гъбичка, едва след третата помпа започвам да забелязвам покритие по лицето си. Още по-странно е, че при мен Liftactiv Flexitent застава най-добре ако под него не съм нанесла праймър и хидратант, а го нанеса директно върху сутрешния серум.

Liftactiv Flexitent фон дьо тен Vichy

Завършекът на Liftactiv Flexitent

е онова, което ме кара да посягам към продукта почти всяка сутрин. Той е естествен, кожата изглежда здрава, озарена, еластична. Фон дьо тенът прикрива перфектно мимическите фини линии и широките пори. Ако върху него нанеса непресована пудра с голямата четка, се отнема блясъкът му, но лицето продължава да изглежда озарено. Моята кожа е комбинирана и за мен е немислимо да не използвам завършваща пудра, но веднъж фиксиран, лицето ми е перфектно през следващите поне шест часа. Поради озаряващия ефект, ако не е фиксиран, Liftactiv Flexitent изглежда мазен на снимки, но на дневна светлина пък е изключително естествен.

В заключение

бих споделила, че наистина харесвам Liftactiv Flexitent и бих го препоръчала като идеален компромис между цена и качество. Той е идеален за сухи кожи, стои добре на комбинирани кожи, но при тях изисква фиксиране с пудра. Откровено, не смятам, че мазните кожи биха били доволни с толкова озареност и мисля, че този продукт допълнително би ги утежнил. Без да съм убедена, мисля, че през лятото, би дошъл в повече и на комбинираните кожи, но дали това е така, предстои да разбера. С Liftactiv Flexitent си припомних защо в годините преди да се отключи експериментаторския ми дух, бях толкова вярна на марката Vichy. Цената на Liftactiv Flexitent е около 40 лева, в зависимост от аптеката/магазина, в който се предлага.

 

 

 

 

В следващия пост ще ви покажем мартенската кутия на LookFantastic. Какво имаше в предишната- можете да прочетете тук.