Liquid Gold: Златно момиче

07/02/2016

Въпреки че е зима, на мен ми е слънчево и лятно, златно!

Ето я и моята интерпретация за златен лук. Той е доста нежен и лек, идеален за през деня, така че момичета, днес реших да бъда златно момиче, не само по душа. Реших да се позлатя.

2

Както винаги, когато ще слагам много, различни и пигментирани сенки, започвам първо от очите. След стандартната пре-база на Urban Decay (за която много скоро трябва да ви разкажа повече), си сложих кремообразните сенки, цвят бронзово-златно от MAC. Нанасям само върху клепача, до сгъвката на окото. В сгъвката на окото, за повече дълбочина, използвам златни прахообразни сенки, днес – това е Half baked от Nacked 2 на Urban Decay. Във външната част, към сгъвката на окото – малко златисто-кафяви сенки, Suspect отново от Naked 2 и с блендираща чета разнасям до пълно преливане.

С молив цвят – златисто-шампанско подчертавам долната част и вътрешното ъгълче на окото. Аз използвам дебел молив (by Terry) и повтарям два – три пъти докато наистина се „позлати“ зоната.

3

Под веждите- стандартна хайлайтър боичка и така и така съм отворила Naked 2Foxy + booty Call върши страхотна работа.

Спиралата днес е черна, само един слой, защото в златния лук търся светлина, а не драматизъм. А и с Too Faced, Better Than Sex ,един слой ми е напълно достатъчен.

След това се върхан в началото – на основата и много лекият фон дьо тен – Nude Air на Dior, и разбира се, в златния лук не може да не сложим хайлайтър. Аз съм върл фен на the Balm и луманайзера, но за златният ми ден грабнах хайлайтъра на Kevin Aucoin. Днес не търся много контуриращ ефект, за това с дебелата четка, бръкнах в бронзера със златисти брокатни частички на MAC. Ами  невероятен е – само за секунди придава много светлина на цялото лице.

4

И накрая – търсих руж с малки златисти частички, които просто да се слеят с кожата ми и хайлайтъра. Избрах си Orgasm на NARS – кремообразен руж на стик.

За устните – какво по-подходящо от мекото, хидратиращо и златисто червило на Lipstick Queen, цвят Queen Bee (медено-златист), което не е много пигментирано, но определено привлича светлината с много блясък върху устните.

5

By Sani