Lorac Refined Romance Palette Review

02/11/2016

Lorac Refined Romance Palette е прекрасен спомен от едно незабравимо пътуване. Купих си я от Nordstrom в Сан Диего, Калифорния. Вероятно в момента звуча като Tati Westbrook, но винаги съм се чудела какво е усещането да кажеш тези думи. Приликите с гуруто на гламлайфа свършват до тук, защото палитрата взех за 18 USD, на лятна разпродажба, а палитрата e лимитирана версия, ексклузивна за Nordstrom.  За тази цена, направо си я откраднах, a тя се оказа едно от най-добрите ми попадения в този ден.

Lorac Refined Romance Palette

Опаковката е много различна от тази на познатите ми Pro палитри на Lorac  – картонена, гланцирана и много лека. Вероятно заради цветята по нея, на мен ми напомня на продукт вдъхновен от източните земи. Големината на кутията е колкото на Pro палитрите, но съдържа по-малък брой сенки и съответно единичният размер на всяка сянка е по-голям.  Палитрата съдържа шест цвята сенки, два хайлайтъра и матов руж и голямо огледало. Цветовете нямат имена, които да са изписани в самата палитра, не са изписани и на гърба на кутията, където вместо имена стоят безличните Shade 1, Shade 2… Highlighter1… Blush, а на сайта на Nordstrom, бяха описани самите цветове с думи. От всичко това заключвам, че цветовете в Lorac Refined Romance Palette нямат имена, но за това пък са прекрасни, неутрални и за мен са страхотен преход между лятото и есента.

Lorac Refined Romance Palette

И така – в Lorac Refined Romance Palette четири от сенките са сатенени, само две са матови, матов е и ружът. Три от сенките са в по-топлата гама (горните) и три – двете матови и сатенената от долния ред са по-дълбоки, със сливов оттенък. Всъщност, от към цветове, това е една изключително сигурна палитра – тя ням как да не допадне и да седи добре на 99% от жените и в същото време съм сигурна, че 99% от нас имат вече тези цветове. При хайлайтърите – за мен те са в студената гама, но именно розовият хайлайтър ме накара да си купя тази палитра – от доста време търсех подобен. Ружът е неутрален и много лесен за носене свят. Като се замисля, за мен това е перфектната палитра за пътуване – компактна, има всичко и като добавя основа,  спирала, молив и гланц за устни, няма да ми липсва нищо.

Lorac Refined Romance Palette

Консистенцията на всички сенки в Lorac Refined Romance Palette е очакваната за Lorac, и въпреки че много момичета ги намират прашливи, за мен са прекрасно меки и лесни за блендиране. Пигментацията е отлична и въпреки че много упорито опитах да направя суочовете, не успях да пресъздам лекият и ненатрапчив блясък на сатенените цветове по най добрия начин. Но все пак – на снимките това е суоч без праймър за сенки при двойно повтаряне с четката.

Lorac Refined Romance Palette

Lorac Refined Romance Palette

Палитрата Lorac Refined Romance Palette е прекрасна – като цветове и качество. Дали имам нужда от нея? Вероятно не. Тя много наподобява на моята Tarte Tartalette палитра, има и нещо от палитрата ми на Marc Jacobs The Glam Style Eye Con N3, но е по-пълна за пътуване. А и е един прекрасен спомен от Сан Диего – градът, в който оставих сърцето си и Nordstrom – магазинът, в който кредитната ми карта се предаде.

%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b8