Маската за коса на LÓreal: Elseve Extraordinary Clay Mask

12/04/2017

Маската за коса на LÓreal Elseve Extraordinary Clay Mask 2

Ще започна с това, че маската преди измиване не е нов за мен продукт. Всъщност нанасянето на маска преди измиване на косата практикувам от години и съм опитвала какви ли не продукти. Имаше един период, в който дори си я забърквах сама. Маска с глина съм опитвала, в далечното минало, веднъж. Беше ми препоръчана от приятелка, която имаше много дълга и плътна коса. Усилието по приготвянето и нанасянето на готовия продукт бързо охлади ентусиазма ми, така че не повторих. Когато от LÓreal ми изпратиха новите си продукти – маска, шампоан и балсам от серията Elseve Extraordinary Clay, маската беше продукта, който мигновено ме заинтригува.

Маската за коса на LÓreal Elseve Extraordinary Clay Mask 2

Серията Extraordinary Clay на LÓreal Paris

е предназначена за коса със сухи краища, която се омазнява в корените. Тя е обогатена с три вида глина – балансираща (да освежи косата), пречистваща (да подпомогне почистването на косата) и абсорбираща (да абсорбира излишния себум от скалпа). Серията обещава чиста и свежа коса за три дни, като подхранва краищата и почиства корените. Новото при шампоана е, че той не съдържа силикони, а балсамът е с познатата за Elseve плътна и богата формула. Те са създадени, за да допълват ефектите от маската. Аз имам доста сухи краища и средно бързо омазняващ се скалп. Проблемът с омазняването при мен се изразява най-вече с липса на обем и наличие на безжизненост в корените.

Маската Elseve Extraordinary Clay Mask

е в стандартна опаковка. Цветът на продукта е сходно зелен. Съдържанието на продуктите за коса чета винаги по-внимателно, отколкото на тези за лице и този път не направих изключение. Както и преди съм споменавала, от съдържание на продукти разбирам и ако не се впускам в подробности е за да не ви отегчавам. В Elseve Extraordinary Clay има каолин и френска глина, които са с безспорни абсорбиращи качества. Има, обаче и монтморилонит. Монтморилонитът е една от любимите ми глини, защото тя има свойства да изсмуква от кожата чужди йони и да отдава свои. Може би този продукт ви е по-познат като зелена родопска глина, която е с уникални детоксикиращи качества. Именно това е и съставката, която дава много добри резултати при лечение на косопад.

Elseve Extraordinary Clay Mask се нанася в корените на косата

Маската за коса на LÓreal Elseve Extraordinary Clay Mask 2

Аз лично я втривам леко в корените, на суха коса, с масажни движения, като с пръсти, по аналогия на гребен, разнасям на разстояние от около 3-4 см от корена. Консистенцията на маската е гелообразна и това я прави много лесна за разнасяне. Уверявам ви, че ако някога сте се опитвали да си направите маска за коса, която съдържа глина, няма как да не оцените този факт. Elseve Extraordinary Clay Mask съдържа и евкапилт, който придава много свеж аромат на продукта, без да е прекалено силен, въпреки първоначалните ми опасения. След измиване, в корените на косата остава усещането за много приятна хладина и свежест. Действието на маската е в рамките на 5 минути и тя е съвместима с други ритуали за дължините или краищата на косите – стандартното кокосово масло, например. Основният въпрос в случая е:

Дали Elseve Extraordinary Clay Mask удължава времето между две измивания?

Използвам маската вече три седмици, през което време имах възможност да я опитам самостоятелно и в комбинация с шампоана и бласама от същата серия. При мен тя удължава времето межди две измивания с един ден – от три на четири дни. Разликата в корените на косата ми в първите три дни е очевидна. Корените ми се омазняват по-бавно и имам обем в тях дори и на третия ден. От както използвам маската съм намалила използването на стилизиращи продукти в първите два дни, с които преди създавах обем в корените.

Elseve Extraordinary Clay Mask при мен сработва добре с шампоанът и балсамът от серията, но може да се използва и с други марки и видове шампоани. За мен това е от изключителна важност, защото винаги редувам от два до три вида измиващи продукти за коса. Именно поради това редуване, все още нямам натрупани впечатления и не бих могла да изкажа категорично мнение за шампоана и балсама от Elseve Extraordinary Clay серията. По мое мнение, продуктът би бил подходящ за всяка коса, която се омазнява бързо. Мисля обаче, че момичетата с по-тъкък косъм биха усетили по-силно ефекта от него в по-дълго задържащия се обем в корените. Цената на Elseve Extraordinary Clay Mask е около 10 лева. При опознавателната ми разходка този уикенд забелязах, че всички продукти от серията в момента са намалени в Лили Дрогерия. 

L'Or�al Paris Elseve Extraordinary Clay ?????????? ????? ?? ????? ?????????? ?? ???? 150 ??.

Продуктът ми е предоставен за проба от Лореал Париж България. Въпреки, че не съм заплатила за него със собствени средства, той отразява обективно и безпристрастно личното ми мнение. Този пост не е спонсориран.

Други публикации за продукти на LÓreal Paris:

Коректорът за коса Magic Retouch

Новите продукти от LOreal