Lóreal Paris: Коректорът за коса Magic Retouch

08/11/2016

Няма как да не се съгласите – няма нищо по-досадно от това да се приготвя човек два часа за някое важно събитие или среща и да открие… че коренчетата на косата имат нужда от боя, защото са се появили два-три издайнически бели косъма или просто са много по-светъл цвят. Аз лично имам точно пет бели косъма, заради които боядисвам цялата си коса и имам чувството, че стават особено видими точно в моментите, в които трябва да изглеждам перфектно. Спрейовете за тези случаи не са новост, но за съжаление се намират много трудно в България – всъщност не мога да се сетя да съм виждала такива. За Magic Retouch на LÓreal Paris, за който ще ви разкажа днес, всъщност следя от доста отдавна. Видях го за първи път в Женева през април, след това му се позачудих в Мадрид през май, но когато миналата седмица го видях в Амстердам, намален на смешните 5 Евро, реших че му е дошло времето. Връзката ми с марката LÓreal е доста дългогодишна – на любов и омраза. Опитът ми с нея показва, че повечето продукти са прекрасни като замисъл, но често са ме разочаровали като представяне, независимо дали става въпрос за боя за коса, за фон дьо тен или за бронзираща пудра и разочарованието ми най-често е идвал от цвета. Именно за това, очакванията ми към този продукт не бяха особено високи, а Magic Retouch определено ме очарова.

Magic Retouch коректор коса

Magic Retouch представлява коректор за коса под формата на спрей.

Обещанията са за покривност, лекота на консистенцията и мигновено замаскиране без размазване и без лепкав остатък, когато изсъхне. Продуктът не съдържа амоняк и перхидрол и на практика боядисва косата до следващото измиване. Предлага се в шест разцветки – две за руси коси (светла и тъмна), две за кафяви коси (отново светла и тъмна), за червени и за черни коси. Моят спрей е за тъмно кафява коса.

Magic Retouch коректор коса

Опаковката е очаквана и стандартна за продукт като сух шампоан, а финишът му се доближава много до този след сух шампоан. Той изравнява цвета на косата, като покрива белите корени и се смесва перфектно със самия цвят на косата. Текстурата му е естествена, а завършекът – напълно матов. Нанасям го на повърхността на косата, само в корените и завършекът е много деликатен и не прилича на „пръснат с боя“ ефект, от който се опасявах. Необходимо е изключително малко количество за покриване на корените и горещо съветвам, преди да пръснете, да направите един тест върху ръката, например, защото продуктът излиза от флакона със страшна сила. За известен контрол, впръскването трябва да стане от разстояние не по-малко от 10 см. След нанасяне, косата в корените става малко по-плътна и по-твърда, което спомага за постигане и запазване на обема и за тези от вас, които не харесват завършека на сух шампоан, това няма да допадне.

Magic Retouch коректор коса

С леки противоречиви чувства съм относно заострения апликатор. С тази си форма той определено спомага за прецизното нанасяне на продукта единствено в корените, но от друга страна, поставянето на подобни спрейове изисква това да става на известно разстояние от косата с цел равномерно разпределение, което пък обезсмисля заострения апликатор. Също така, не съм много убедена, че русите нюанси ще стоят естествено, т.к. при тях търсеният ефект ще бъде изсветляване на корените, а не потъмняване, както обикновено е при кафявите коси и спрейове. И т.к предходното изречение е предположение, а не твърдение, ще оставя някоя русокоска, която е пробвала продукта, да сподели. Като цяло,  това е прекрасна (и бюджетна) опция за скриване на несъвършените корени и откровено, се радвам видя този продукт в търговската мрежа.

Продуктът е наличен в магазини като DM, Лили Дрогерие и други и цената му е около 14 лева.