Грим продукти от LR Deluxe: първи впечатления

12/04/2016

Грим продукти от LR Deluxe: първи впечатления

Както знаете, не робувам на една марка, един продукт, един цвят и всичко, което по някакъв начин ме обвързва и отнема свободата ми. Определено имам предпочитания към различните марки и цветове в различните продуктови категории, но винаги с любопитство съм готова да опитам нещо ново. Особено ако то е от високия клас, защото така веднага го позиционирам спрямо сходни продукти. Когато ме поканиха на представяне на гримовете на LR Beauty, първото нещо, върху което попаднаха очите ми бяха сенките. Наредени едни до други, те много ми напомняха чисто визуално на Chanel. Това беше основната причина да тествам серията LR Deluxе в три категории: сенки, червило и молив за очи. Ето и моите размисли по въпроса.

LR Deluxe

Да започнем с това, че козметиката на LR за мен е нещо ново – както бялата, така и декоративната. Пробвала съм хранителните добавки на марката и смятам, че те са на доста високо ниво. За козметиката имах задръжки по две основни причини. Първо, цената на продуктите и това, че не знаех дали ще се оправдае. Второ, фактът, те не се разпространяват в търговската мрежа и следователно не са достъпни да се тестват преди покупка (освен на партита, на каквото бях аз). Те могат да се вземат по каталог, от ваш познат или като станете представител. При покупка нямате гаранция за връщане ако продукта не ви допадне. Накратко, отново МЛМ, като Avon и Oriflame, но с претенция за по-висок клас.

Грим продукти от LR Deluxe: първи впечатления

Но нека да започна с продуктите.

Artistic Quatro Eyeshadow в разцветка Sublime Marine

Продължавам да настоявам, че тази серия палитри ужасно много наподобяват визуално куадовете на Chanel. Разликата е, че сенките са по-големи като количество продукт. Сходна е дори опаковката, формата, огледалото, но палитрата на иконичният двойник има няколко функционални превъзходства и поставени една до друга палитрите, тези превъзходства изпъкват още повече. Огледалцето на палитрата ми на Chanel стои право, това на LR Deluxe – не. За някои от вас това може да е глупост (и то е), но прави впечатление.

Грим продукти от LR Deluxe: първи впечатления

Цветово, обаче, тези куадове са добре подбрани да улеснят максимално сутрешния грим. С тях имаме под ръка четири цвята, които се комбинират добре. Сенките са меки, блендират се добре. Но всички цветове са толкова прашливи, че при нанасяне не падат прашинки, а остава цял слой покритие. Пигментацията на тази палитра е прекрасна, но издръжливостта на сенките е незадоволителна. Вероятна причина за това е прашливата консистенция. Положени с праймър, сенките започват да избледняват след четвъртия час.

Грим продукти от LR Deluxe: първи впечатления

Червилото от серията Deluxe High Impact Lipstick, 

беше много хубава изненада. Много меко, разнася се лесно, цветът е невероятно силен и въпреки че не е в любимия ми мат, много ми допадна. Не е дълготрайно и остава по чашката докато пием кафе, но смело мога да кажа, че това е едно от най-лесните ми за носене червила в толкова тъмен цвят. Консистенцията му е кремообразна, не изсушава през деня и определено бих го препоръчала. Критична точка при него е слабият аромат, който аз идентифицирам като флорален и на мен много ми допада, но за тези от вас, които не харесват козметиката им да има аромат, вероятно биха имали проблем.

Грим продукти от LR Deluxe: първи впечатления

Продуктът, който първоначално изобщо не ми хареса, а в момента се бори за фаворитското място от пробваните продукти на LR, e LR Deluxe Metallic Eyeliner моливът за очи. Цветът е уникален – кафеникаво-зелено-черно и ужасно ми допада. Като функционалност на опаковката – LR са се справили забележително добре. Моливът напомня на , излиза със завъртане и докато е малко по-сух от очакваното за молив за очи и съответно не се нанася гладко, той надгражда до желания интензитет бързо и не помръдва цял ден така както е нанесен. За експеримент, суочнах от него сутринта (суочът, който заснех) и за моя най-голяма изненада той не помръдна и от ръката ми, не се размаза, не избледня – дванадесет часа по-късно е като току що сложен. На очите ми ефектът е идентичен. Този продукт е едно доказателство, че първото впечатление понякога лъже.

Грим продукти от LR Deluxe: първи впечатления

Грим продукти от LR Deluxe: първи впечатленияЦените на грим продукти от LR Deluxe

На LR Deluxe Eyeshadow – 76.90 лева, LR Deluxe lipstick – 21.50 лева и LR Deluxe Metal Pencil – 24,90 лева. От тези цени, представителите ползват до 40% отстъпка. Дори и след отстъпката, обаче, цените не са никак ниски и според мен не са оправдани. LR нямат политика за връщане на продукт при неудовлетвореност. В същото време обективната  информация за техните продукти в мрежата е сравнително малко. Тези два факта правят риска от разочарование след покупка много висок. Разликата между каталожната цена и цена за представител при LR винаги са ме озадачавали. 40% надценка е изключително висока и причината за това е в МЛМ моделът, чрез който марката продава. В него няма нищо лошо, но мнението ми, че тези 40% не се инвестират в продуктува разработка и качество, а се разпределят по веригата представители, няма кой да го промении.

Ето го и днешният ми LR лук: комбинация от продуктите от днешния пост.

Грим продукти от LR Deluxe: първи впечатления

Вижте още:

LR Zeitgard