LR Zeitgard

30/09/2016

Мисля, няма пост, който да съм писала толкова трудно и продукт, който толкова много исках да харесам, но така и не успях. Мисля, че нямаме и пост до сега, който да е толкова категорично отрицателен. Няма и продукт, който толкова категорично да не препоръчам, колкото този. Нямам покупка през изминалата година с по-лошо съотношение на цена и качество. Днес ще разказвам за LR Zeitgard.  Има едно единствено нещо, което харесвам в този уред и това е идеята. Техническото осъществяване, смея да твърдя, не отговаря на стандарта, поставен от цената. Отлагам този пост от месец март, време, през което успях добре да си поиграя с машинката, да я тествам, да се възхитя на идеята и да се разочаровам от представянето. Днес ще ви разкажа, онова, което вашият представител на LR никога няма да ви каже и смело мога да заявя, че ако Clarisonic Smart Profile е от уредите, за които определено си заслужава да помислите, то LR Zeitgard е от тези, за които препоръчвам и да не се замисляте. Но нека да бъде подред.

LR Zeitgard

LR Zeitgard  представлява уред, с който кожата на лицето се третира посредством рязка промяна в температурата – от 42 градуса при режим загряване, до 4 градуса при режим изстудяване. Обещанието, с което на мен първо ми представиха уреда, беше, че с няколко минутки на ден той ще остави кожата на лицето ми във вида, в който я е намерил в момента, в който съм започнала да го използвам и ще я запази такава  оше (много) дълго време. Принципът на действие следва от простата физика и свойствата на веществата, а именно: при загряване и охлаждане, активните вещества срещу стареене се транспортират по-ефективно в слоевете на кожата и там те действат целенасочено. Иначе казано, порите се разширяват и това спомага на крема да попие по-добре в кожата и при охлаждане – порите се затварят и така продуктът остава запечатан вътре. Уредът трябва да се използва със специален серум за очи в околоочната зона (т.нар.  и крем за лице (хидратиращ или реструктуриращ) – за останалите части а лицето. Тези два продукта са реално консуматив, а не основен продукт за грижа – т.е. използват се само по време на терапията с уреда, а след нея – се нанасят продуктите за грижа, към които стандартно имаме предпочитания. Използването е по няколко минутки вечер, със съответния продукт се третират а режим загряване, а след това охлаждане в зоните около очите и лицето, с плъзгащи движения от вътре на вън.

LR Zeitgard

След това кратко представяне, което се опитах да направя обективно, нека започна с дилемите ми около този продукт. Физически, той изглежда доста добре – лек е, почиства се лесно след употреба и сменя режимите на работа почти мигновено. Уредът има стойка, на която се и зарежда. Той не е водоустойчив (не е задължително да е), но не изглежда и особено солиден и издръжлив на падане. Моят LR Zeitgard не е изпускан, но опцията за падане не е изключена за машинка, която престоява основно на зарядното (след малко ще обясня защо), зарядното е с кабел и в къщи обикаля дете. Също така, въпреки че е удобна за захващане, размерът на главата според мен е прекалено голям – докато той е удобен за обработване на лицето, е прекалено голям за третиране на околоочната зона. Този конструктивен проблем, разбира се, е напълно преодолим,  От кремовете – консуматив, за лице и околоочен, се отказах още в самото начало и причината за това беше, че след като сложа „консуматива“, кожата ми отказва да поеме или поне не поема толкова добре кремовете от регулярната ми грижа, които са доказали действието си във времето. Необходимо беше да изчакам допълнително време, за да мога да нанеса важните за мен продукти. Причината за това вероятно е и по-леката консистенция на кремовете, която да се абсорбира бързо в кожата. Бързата абсорбция е важна, защото след като продуктът попие в кожата, плъзгането на уреда става доста трудно, а както ще стане въпрос малко по-късно уредът може да работи определено (и то кратко) време на пълен капацитет. Въпреки сериозната си цена (малко под 150 лева по каталог) двата крема категорично не са достатъчно богати, за да се използват самостоятелно – не и за зряла кожа. Също така, и считам че ще се съгласите, всеки избира грижата за лицето си според вида кожа и собствените си предпочитания и няма как един крем за очи и две разновидности на крема за лице да са подходящи за всички.

LR Zeitgard

Разбира се, че опитах LR Zeitgard с препоръчаните консумативи, но „незабавен видим ефект“ след използване на уреда нямах. От студенината намаляваха торбичките под очите ми, но видим, антиейдж ефект и  за обещаните „значително смекчаване на бръчките“ не може и да става въпрос. Започнах да използвам LR Zeitgard така да се каже, със собствен консуматив – т.е. „моите“ кремове. Направих проучване за влиянието на температурните амплитуди върху кожата и съставих следната рутина: с режим загряване, започнах да нанасям нощния си крем, след това запечатвах с режим изстудяване и сутрин третирах торбичките и сенките за очи отново с режим изстудяване. Тук дойде и втория проблем на уреда: оказа се, че по-богатата (разбирайте по-мазна) консистенция на бялата козметика, която използвам не се абсорбира толкова светкавично в кожата ми както кремчетата на LR и изискваше повече от един цикъл загряване. Сутрин, за да постигна видим ефект в намаление на сенките и торбичките под очите, отново ми бяха необходими няколко цикъла един след друг. Оказа се, обаче,  че уредът няма капацитет да охлажда с обещания интензитет повече от 5 мин. – той трябва да се остави, да почине, за да може отново да загрее и изстуди. За съжаление – невъзможността му да работи необходимото време се усеща – той просто „вяло“ изстудява и леко затопля металната пластинка.

Следващото разочарование не дойде изведнъж – беше постепенно. Докато в началото зареждах уреда веднъж на три дена, то към ден днешен той е перманентно закачен на зарядното. Ако случайно го забравя пред огледалото – зарядът в него не позволява да го използвам втори път, но не защото уредът просто угасва, а защото не достига температурите на охлаждане и загряване.

Цената на LR Zeitgard по каталог е 619,90 лева, като е за комплект: машинката и двата консуматива – крем за лице и за очи, като цената за сътрудници на компанията, разбира се, е друга. Постовете винаги завършвам с отрицателните страни на продукта, но днес построих целия пост около тях и за това е редно да завърша с хубавите страни. Както споменах – това е замисъла. Ако LR Zeitgard можеше да подържа нтензитет на охлаждане и изстудяване за по-дълго време, то би било възможно третиране на кожата чрез редуване на топло със студено, което увеличава плътността и еластичността на кожата и като цяло е едно много търсено от мен „преживяване“. Фактът, че не е във възможностите му да поддържа този интензитет, за съжаление не го различава по нищо от китайските му събратя, които могат да бъдат закупени за ot 10 долара от Alibaba.

%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b8