Пигментите на MAC – Цветът Vanilla

13/02/2016

mac pigments mac козмтика

Пигментите на MAC, определено са сред звездните продукти на марката. Това, което до сега ме въспираше от покупка, беше факта, че реално са неизчепаем продукт. Но, беше събота, а като върл фен на MAC, няма как да се случи да мина през техния магазин и да не влезна. Нямаше как и да не си купя нещо. Така днес ви представям най-новата си придобивка от семейството на MAC- MAC Pigments.

Mac Pigments – Vanilla

Из безброй възможности, се спрях на Vanilla. Вероятно това е сред най-известните пигменти на MAC, около които винаги се е шумяло доста. Първоначално продуктут ми се стори с консистенция на нишесте и прекалено метален за вкуса ми. Докато не го изсипах на ръката си. Пигментът се преля в разкошен златисто розов оттенък. Този нежен шампанско-бял цвят, мога да ползвам не само като пигмент, но и като хайлайтър върху лицето. Като за първи пигмент от серията, реших да пробвам с някой по-лесен цвят, но имайки предвид колко съм доволна, мисля да пробвам и другите цветове. Наречете го повод отново да влезна в магазина на MAC.

mac pigments mac козмтика

Пигментът на MAC Vanilla е подходящ за всички тонове кожа

Красотата на Vanilla е в неговата гъвкавост. Той стои добре не само на светли, европейски тип кожи. Той е идеален и за по-тъмни кожи. Причината да е толкова универсален са две. Първо, това е златисто-белият отблясък и вторият – изключително лесната а преливане текстура. Тя е прахообразна, много, много фина и супер лесна за употреба и блендиране. И се слива с кожата за секунди, а резултатите са невероятни – красив и изящен блясък!

Излишно е да казвам, че като всеки продукт на Mac, Vanilla е с много добра издръжливост. Разбира се, когато се използва като сенки под него е задължително да се сложи праймър, защото ако се набере в сгъвката и той, като всяка друга сянка, изглежда потресаващо. mac pigments mac vanilla mac козмтика

Приложение на пигмента на MAC Vanilla

Tози шампанско-бял свят, поставен върху тъмни сенки за очи в центъра на клепача, придава невероятна светлина на погледа. За повдигане на веждите нанасям малко продукт точно под веждите. За да отворим погледа, поставяме малко от този пигмент във вътрешната част на окото, точно до носа, която е най-тъмната част на лицето и по този начин я осветляваме. Също така, поставяйки много малко от пигмента на устните, точно в центъра на чупката под носа, създаваме илюзия за по-плътни и сочни устни. Можем да го поставим на полу-кръг около очите – от скулите до челото, тип хайлайтър, за да постигнем по-изящен и светъл, пролетно-летен лук.

Разбира се, като обикновени сенки също могат да се позват – сами или блендирани с друг цвят. Пигмените на MAC са един стахотен продукт който не утежнява грима, а му придава много светлина и илюзия за glowing skin дори и в най-студените зимни дни!

By Sani