MAC Pro Longwear Paint Pot

26/02/2016

За любителките на нежния, лек, дневен даже nude грим, предупреждение!!! Ще се влюбите още от пръв поглед в тези кремообразни сенки и ще е много трудно да си купите само един единствен цвят! Аз ги пожелах всичките! А те са 23 … В такива моменти си казвам, добре, че все пак разполагам с ограничен бюджет.

Днес ще разказвам за MAC, Pro Longwear Paint Pot, кремообразни сенки които са специално предназначени за nude looks. След като не можах да си избера само една, в крайна сметка си купих 2 сенки, Perky и Stormy Pink. LOVE LOVE LOVE!!! И разбира се, винаги мога да се върна за още някое друго нюансче.

20160220_104559-1

Опаковката е стандартна за MAC– стъклена кутийка с черна капачка, много лесни за ползване и съхранение. Текстурата на сенките е кремообразна, не мазна, много фина, разнася се с невероятна лекота и дава усещане за мекота.

Цветовете, които аз си избрах (а и всички останали от тази серия), не са прекалено наситени, напротив, много леки, почти незабележими, но стоят невероятно! Също така могат да се ползват и като база и след кремообразните сенки да нанесем и прахообразни, да надградим с молив, очна линия, и т.н. Тва, което наистина ме изненада, е че макар и кремообразни, сенките не помръдват през целия ден – не се събират в гънките на окото и не се разтичат или размазват. Дори и без праймър издържат един работен ден с лекота.

20160220_104711-1

Perky е страхотен хайлайтър цвят, който придава много светлина на погледа, отваря го, повдига го, благодарение на това че има много леки брокатни частички.

Stormy Pink е абсолютно матов цвят, страхотно розово-сиво, напомня на изпепелени рози, и мисля че няма жена на която да не стои страхотно. Комбинира много добре с лилави очни линии или моливи, ако искате малко по-вечерен грим.

20160220_104950-1

Сенките се нанасят с плоска и твърда четка – аз лично ги нанасям с тази на MAC – 195 защото има заострен край и е много удобна за ъгълчетата на окото, но както винаги, макар и четките на MAC да правят процеса по-лесен, можете да ползвате, която и да е четка която имате в наличност.

Цената е около 40 лв. на бройка. Отново стандартна за Mac. 

By Sani