MAKE UP FOR EVER: Sculpting Kit

26/05/2016

Всъщност, Sculpting Kit на Make Up For Еver не е нов продукт, а е познатият стар, лансиран още в лятото на 2014, но в нова опаковка. Причината да си го купя, беше че изключително много харесвам продуктите тип „пакет“, имах едногодишен опит със сходния Instamarc Light Filtering Contour Powder на Marc Jacobs Beauty и когато преди няколко седмици, ударих нейното дъно просто започнах да търся неин следващ заместител.  Аз използвам подобен продукт ежедневно, без да извеждам техниката на контурирането до висините на Instagram, а по-скоро само за да придам на лицето си формите, които искам. Като цяло контурирането е техника, която се доближава до изкуството и определено се изисква практика, за постигане на убедителен ефект. Подобни палитри с две сенки, според мен категорично улесняват процеса.

Настанен в тънка, компактна опаковка, Sculpting Kit всъщност представлява комплект от две сенки – стандартно – тъмна,  за дълбочина и сянка и светла, за осветляване. С подходящата четка, а аз продължавам да използвам моята на Marc Jacobs,  всъщност само с два цвята може да се постигнат изключителни резултати, но с условието, че цветовете са съобразени с тона на кожата. Текстурата на продукта е прекрасна, мека, полепва по и се разнася с четката без резки граници и следи, а тоновете се преливат един в друг без да застават „на петна“ или като нацапани. Бих казала, че текстурата е сходна и дори малко по-лесна за работа от тази на предходната ми палитра на Marc Jacobs, където светлият тон на моменти оставаше прекалено прашлив, особено когато неговото количество в кутийката намаля.

MAKE UP FOR EVER: Sculpting Kit

Палитрата се предлага в четири разновидности – 01 Light Pink, 02 Neutral Light,  03 Gold и 04 Dark и първоначално погледнато има цвят за всяка тоналност кожа. Всъщност, обаче изборът на цвят съвсем не е толкова лесен. Аз се спрях на 02 Neutral Light, която палитра е малко по-топла от палитрата за контуриране, която аз си представям, особено за светлите кожи. Тъмната сянка много леко оранжавее и категорично няма да допадне на по-светлите момичета. Взех тази разцветка, обаче като компромис: 01 Light Pink в никакъв случай не розовее и би била удачна за много, много светли кожи. 04 Dark би била прекасна за кожа с тен, а 03 Gold, съвсем откровено казано не я виждам да се използва по друг начин освен като бронзеант и то след смесване на двете сенки. Не ме разбирайте погрешно – всички цветове са прекрасни,просто според мен не всички биха били подходящи за контуриране.

MAKE UP FOR EVER: Sculpting Kit

Без значение на коя палитра ще се спрете, като консистенция пигментите са с изключително добро качество и са лесни за използване, разнасяне и преливане, като в същото време са дълготрайни и се задържат върху кожата през целия ден. Завършекът е матов и въпреки, че пигментацията не е супер силна, продуктът позволява забележително надграждане, а от там и прецизност. Ако се абстрахираме от високата цена и намерите искания цвят, според мен няма как да не откриете за себе си един прекрасен продукт.

MAKE UP FOR EVER: Sculpting Kit