Make Up For Ever: Step 1 Skin Equalizer Mattifying Primer

12/09/2016

основа за грим праймътът на MAKE UP FOR EVER STEP 1 MATTIFYING PRIMER
Всички говорят за праймърите на Make Up For Ever, марка която не е сред топ фаворитите ми. Но пък това е марка, която се намира в Sephora и именно този момент на лесна достъпност, изключително много ми допада. Толкова много шум се вдигна покрай продуктите от Step 1, че реших да отида да ги разгледам, пък после реших ида разкажа. Няма да казвам колко е важен праймърът във всяка една бюти рутина, но осъзнавам добре този факт и от известно време, в контекста на смесената ми кожа, използвам два праймъра – матиращ за Т-зоната (обикновено и фон дьо тен-ът, който нанасям в тази зона е за мазни кожи) и хидратантен – за останалата част от лицето. Съгласна съм, че тази рутина прави стъпката по нанасяне на праймъра двуфазна и изисква малко повече време и продукти, но за мен това е идеалния вариант.
И така, хидратантни праймъри имах още, но матиращият ми така или иначе свършваше. Разнообразието от продукти, които ме очакваха в категорията Step 1 е впечатляваща: 10 различни праймъра за самостоятелно ползване или за комбиниране по между им, в зависимост от нуждите.

Праймърите от серията на Make Up For Ever

Step 1 Mattifying Primer – матиращият, който взех аз
Step 1 Smoothing Primer – за кожа с широки пори или неравности
Step 1 Hydrating Primer – за хидратация
Step 1 Nurishing Primer  – подхранващ праймър за прекалено сухи кожи или зони
Step 1 Redness – correcting Primer – зелен на цвят занеутрализиране на зачервена кожа
Step 1 Radiant Primer – сияен, в пет разновидности.
основа за грим праймътът на MAKE UP FOR EVER STEP 1 MATTIFYING PRIMER
Казвам всичко това, не за да звуча образователно, а защото аз лично определено съм впечатлена.
основа за грим праймътът на MAKE UP FOR EVER STEP 1 MATTIFYING PRIMER

Step 1 Skin Equalizer Mattifying Primer

е представен в малка гъвкава пластмасова тубичка, от която продуктът излиза при натискане. В началото изглежда доста плътен като текстура, но при затопляне омеква и в последствие се разнася по кожата с невероятна лекота. Самият продукт е с бял цвят и има съвсем лек, много приятен аромат, който не е натрапчив нито дразнещ. Аз нанасям около две оризови зърна само в Т-зоната – едно на нослето и едно на челото. Формулата на Mattifying Primer е учудващо лека и силно матираща – мигновено заличава порите, премахва всякаква лъскавина и категорично изпълнява всичките си обещания.
основа за грим праймътът на MAKE UP FOR EVER STEP 1 MATTIFYING PRIMER
Моментът на истината и въпросът: наистина ли съм застрахована за през целия ден от така нежелания блясък по нослето? Отговорът е, да, но до обяд. На обяд, трябва отново да матирам „светналата“ ми Т-зона.
 Step 1 Skin Equalizer Mattifying Primer е един много добър продукт, който закупих, за да задоволя любопитството си, но в последствие определено отговори на очакванията ми. Цената му е 60 лв, за 30 мл, – доста прилична за качеството и резултата.
основа за грим праймътът на MAKE UP FOR EVER STEP 1 MATTIFYING PRIMER

By Sani