Marc Jacobs Eyeshadow: The Glam – Style Eye-Con No3

09/02/2016

Вече знаете колко харесвам Marc Jacobs и ако не беше ценовата бариера сигурно щях да изкупя всичко на марката. Но пък, в предвид ограниченията, изключително много ценя всеки един техен продукт, който попадне в ръцете ми. А и колекцията ми расте – бавно, но сигурно. Днес ще ви разкажа за The Glam, палитрата от три сенки на Style Eye-Con No 3, която получих като подарък. От едно известно време си играя с нея и ако трябва да обобщя опита си с нея, мога да кажа, че това е най-неутралната, лесна за употреба палитра, която имам и с която сутрин за няколко минути (буквално!) се превеждам във вид, удобен за работа. Но, нека да е едно по едно.

4

Опаковката е очарователна  и толкова … Marc Jacobs. Калъфчето, в което е поставена, всъщност много ми харесва и мисля, че това ще са едни от малкото ми сенки, които ще запазя в калъфчето. Има четка с логото на Marc Jacobs, която обаче не използвам. Кутийката е страхотна, идентична на всяка друга на марката – отваря се лесно с натискане на металното копченцето и също толкова лесно се затваря. Сенките са покрити с тънко и твърдо пластмасово фолио, което също за сега ще запазя. Цялостното усещане е на лек лукс, без да е претенциозен. Но по-важно, опаковката е много удачна за „в чантата“, както и за из път. До тук – пълна шестица.

5

Цветовете няма да ги описвам, т.к. мисля, че е безсмислено. На моята кожа, неутралното кафяво, което виждате в средата, застава като любимото ми напоследък „сливово“ кафяво. Но комбинацията от напълно матов цвят – светличкият, перленото златисто и  кафявото по средата, мога да ви уверя, че дава много сериозно поле за изява при създаването на различни визии. Цветовете нямат имена – факт, който споменавам, само защото с палитрите на Urban Decay и Too Faced толкова свикнах да имат, че сега ми е малко странно. Ето как изглеждат:

Untitled-1

Относно консистенцията – нищо неочаквано. Тя е мека, леко кремообразна, прелива се лесно и позволява надграждане на цветовете. Пигментацията е отлична, сенките застават добре, не се ронят при нанасяне, а това е нещо, което придоби изключителна важност за мен, след като една вечер трябваше да започна всичко от начало с едни сенки на The Body Shop. Относно дълготрайността, аз не съм фактор т.к. при мен почти всички сенки, поставени без праймър на третия час се набират, но бих я сравнила с тази на CD – т.е. определено е висока.

Цената е 35 Евро и от Harrods идва за около седмица, по DHL, като всичко е опаковано в толкова много фолио с балончета, че определено шансът за повреда при нормално транспортиране е почти нулев.

От сега знам, че много има да слушате за тази иначе семпла палитра. Толкова е ежедневна и лесна за употреба, че мога само да кажа за финал, че Marc Jacobs не само, че не ме разочарова, но отново ме впечатли. За дълго.

img1454960219864