Marc Jacobs: Style Eye – Contour No 7 „The Parisienne“

10/04/2016

И тази година сестра ми ме изненада за рождения ми ден с много подаръци, но и с едно бижу, което беше в списъкът ми с желания от много, много време, а именно Parisienne палитрата на геният Marc Jacobs. Палитрата е част от серията Style Eye ContourNo7, серия от 10 палитри и е празничен, лимитид едишън от колекцията Midnight in Paris. Но не това я задържа във вниманието ми толкова дълго. Беше фактът, че това е първата доста обширна палитра само със студени тонове в нея. Нямате представа колко трудно се намират такива палитри. А когато към това се добави  Marc Jacobs, подаръкът ми направо беше една покана за игра.

Mark Jacobs Palette package 2

Опаковката е точно като другите палитри на Marc Jacobs – черна, лъскава и тънка, с огледало. Тя изглежда луксозно и на усещане и е такава и на представяне. Обожавам факта, че е тънка и въпреки, че е издължена е идеална за пътуване. Платнените протектори на   Marc Jacobs са единствените, които не изхвърлям веднага след разопаковане.

Формулата на сенките е повече от прекрасна. При мен всеки един от цветовете остана осем часа в целия си блясък преди да започне да избледнява, а именно износването на сенките е най-големият проблем, който аз имам с тях и следователно е първият критерии, по който ги оценявам. Сенките са невероятно меки и дори и матовите сенки се разнасят като масло. Интензитетът на цветовете е повече от отличен и тези опушени на вид сенки се блендират като сбъдната мечта. Ето и малко повече за тях:

Mark Jacobs Palette Swatches

#1 deep blue gray pearl: тъмно син цвят със сиви нюанси и метален завършек

#2 metallic royal blue: тъмно, морско синьо с метален завършек. Текстурата му ми се стори леко суха и поради това, нанесен много леко бледнее.

#3 pale blue pearl with silver shimmer: изключително перлено, синьо-сиво с метален завършек.

Mark Jacobs Palette colors

#4 cool matte beige: леко угаснало, светло бежаво с матов завършек и леки примеси на сиво. Това беше цветът, който наистина ме впечатли как се прелива. Първоначално изглеждаше леко прашящ се, но веднъж на четката с него се постигат забележителни резултати.

#5 matte vanilla cream: кремаво-притъпено бяло, което също се прелива безупречно.

#6 bronze espresso sheen: тъмно кафяво с зелено-бронзов оттенък и метален завършек. Текстурата му е леко суха, но това не е за сметка на интензитета на цвета.

#7 matte burgundy with irisdent glitter: много красиво студено лилаво с матов завършек и розовеещи частици, които обаче не застават върху кожата. Ако искате да ги надградите и да останат, определено е необходима плътна основа.

Mark Jacobs Palette colors3

Ами… със здраве да си ги ползвам и… благодаря, сестричке, че имаш толкова добър вкус!