Моливите за очи на Marc Jacobs – the High Life

19/07/2016

Моливите за очи на Marc Jacobs - the High Life
Мисля, че импулсивността на моята личност вече е известна: много често си купувам нещо просто защото ми харесва опаковката, без да е задължително да имам нужда именно от този продукт. В допълнение, предпочитам да пробвам нови неща, вместо да се доверявам всеки път на доброто и изпитано старо, защото така тръпката при срещата с нов продукт е по-голяма. Разбира се, и рискът от разочарование е голям – всъщност, той е точно 50%.
Има обаче някои стари и изпитани неща, които макар и да не водят до повдигане на адреналина при покупка, са една сигурна инвестиция. Такъв е и случаят с водоустойчивите моливи за очи на Marc Jacobs – гел текстура, много лесно разнасящи се по клепача, много издържливи дори и в горещите летни дни. Да, говоря за Highlighter Gel Eye Crayon  – мой абсолютен фаворит на всички времена в категорията моливи за очи.
Но този път не си купих, един или компромисно два молива, а цели 3. Видях страхотния кит от 3 минимоливчета под името the High Life: Essential Hues и разбира се го пожелах на секундата. В китчето всъщност има три моливи за очи на Mаrc Jacobs, само че те са малко по-къси от стандартните. Обожавам опаковката на тези моливи: позлатени и със златни капачки,  като те не се подострят, а са на принципа на червилото – при завъртане на горната част, моливът-гел излиза и се прибира според желанието.
Моливите за очи на Marc Jacobs - the High Life
Цветовете, които намираме в този кит са:
Blacquer  – стандартното черно, но много, много наситено черно. Това е може би най-ползваният цвят на молив за очи от всички момичета. Идеален за подчертаване на очната линия, било то от вътре или отвън. Аз лично го нанасям винаги възможно най-близо до миглите, на горния и долен клепач, и след това с плоска и твърда четка разнасям леко продукта, за да няма ряски линии. Тъй като текстурата на молива е мека, гелобразна, разнасянето с четка се оказва доста лесна задача.
Sunset – страхотен златист цвят, пълен с брокатни частички, блясък и много светлина. Наистина напомя на горещо залязващо злънце, топло и с цвят на течно злато. Макар и да не е матов цвят и да не е от най-семплите боички, Sunset се оказа много лесен за комбинирание или за самостоятелно нанасяне  и е идеален молив за вечерни лукове, тъй като придават много светлина в погледа. Комбинацията с Blacquer е просто невероятна – черно и златно, кой може да иска повече?
Ro(Cocoa) – Мек кафеникав шоколадов цвят, също много лесен за употреба както и другите два, но може би най-ежедневният от всички. Както вече знаем, кафявото е новото черно – винаги когато искам лек ежедневен лук, без прекалено черно, кафявато е идеалната опция.  Когато нанасям кафяв молив, винаги довършвам и с кафява спирала.
Моливите за очи на Marc Jacobs - the High Life
Моливите от този кит могат да бъдат използвани по отделно или в комбинации – черно – златната и кафяво – златната комбинации са си класика и стоят невероятно. Освен че цветовете са невероятни, самите моливи са отлично качество: те не се размиват, не се стичат, издържат цял ден, водоустойчиви са и се нанасят с невероятна лекота. Обикновено меките моливи се стичат за секунди, но гелобразната текстура на тези моливи се нанася и стои като татуировка.
Разбира се можете да закупите и моливите по отделно, не е нужно да са в този страхотен кит, но тъй като той все пак беше в промоция (трите за 16 Евро) нямаше как да устоя.

By Sani