Marc Jacobs – Under(cover) Perfecting Coconut Face Primer

02/12/2015

А пък някои от нас все още си мислят, че Marc Jacobs може да прави само чанти… Coconut Face Primer – не безисвестния праймър на марката, доказва, че Marc Jacobs правят и страхотна козметика. Днес ще ви разкажа за праймърът за грим, който срещам във всяко пето видео на бюти гурутата в YouTube. Ето го и него – в цялата му прелест и красота.

8

Говорим за едно малко кристално шишенце, полу-прозрачно, с бяла капачка и помпичка, което съдържа млечно-бял флуид с доста течна текстура. Простичък дизайн за един доста успешен продукт. И пак да споменем – този продукт не е чанта…

2

Каквото и да кажа по-долу, нека то винаги е с уточнението, че всичко е въпрос на кожа, сезон, усещане и разбира се – фон дьо тен. За това може би и аз се позачудих преди да си го купя.  Този праймър е идеален за суха до нормална кожа, за зимата и е чудесен в комбинация с по-покривни фон дьо тени. Не на последно място, всичко, в което има кокосово масло, то просто е мое… Пада веднага, а въпросите с отговорите по-долу са просто разсъждения в последствие.

Защо точно Coconut Face Primer?

Пъври плюс: хидратира и подхранва, но от високото съдържание на кокосови ектракти не очаквах и друго. Тази „плюс“ хидратация по естествен начин предпазва кожата от изсъхване в по-студените дни и от по-сухите или по-силните фон дю тени. Дори и по-тежките основи се разнасят с лекота, без да се събират във фините линии около носа, устата и челото. След нанасяне на праймъра кожата се усеща свежа и готова за подвизи!

Втори плюс: не съдържа силикон (нито сулфати), а това прави продукта по-течен, по-лесен за нанасяне и по-бързо попиващ. Усещането за мазна кожа и недишащи пори липсва, фон дьо тена не се свлича по лицето и усещането е по-скоро е на хидратантен крем, а не на силиконова маска. В същото време основата се задържа равна по-дълго време.

Трети плюс: аромат и свежест – кожата моментално става мека, ухаеща на кокос и с подобрена текстура.

И едното тире (защото не е минус): Не крие бръчките както праймърите на силиконова основа, но усещането върху кожата и остатъчния аромат също са част от наддаването при решението за покупка. И в случая, компромисът си заслужава.

Как се използва Coconut Face Primer?

Една помпичка е достатъчна за цялото лице. Аз лично го нанасям директно с пръсти, като леко затоплям продукта в дланта преди да го нанеса по лицето. След това, ако ще използвам покривен фон дьо тен, смесвам още една помпичка със самата основа. И  нанасям със стандартна четка или гъбичка.

Резултат? По-дълготраен фон дьо тен и свежа кожа.

Цена? Не е евтин – 80 лв. Но пък е много, много икономичен. 30 мл., които  според мен издържат около 4-5 месеца ежедневна употреба. За съжаление, в България козметиката на Marc Jacobs не може да се закупи в магазин, само онлайн.

4

Присъда? Прекрасен праймър за идващите зимни дни. Не случайно това е продуктът, който разлюля You Tube средите в началото на есента и категорично го препоръчвам. Нищо, че не е чанта.