Фон Дьо Тенът Maybelline Fit me! Matte + Poreless

30/03/2017

Фон Дьо Тенът Maybelline Fit me! Matte + Poreless

След дългата зима, през която положих невероятни усилия да изхабя всичките си фон дьо тени, посрещнах пролетта без нито един в колекцията си. Не знайно как, още в първата седмица на пролетта, натрупах нов инвентар. Така отново се намирам в комфортна зона с богат избор всяка сутрин. От Maybelline България бяха така любезни да ми изпратят за проба новият им фон дцо тен Fit me! Matte + Poreless  и то не в един, а във всичките му шест нюанса! Определено успях да го пробвам и да намеря моя в домашни условия и на естествена светлина. Днес ще разкажа именно за него – един от най-дългоочакваните продукти на пазара тази пролет.

MAYBELLINE FIT ME MATTE + PORELESS

Fit me! Matte + Poreless е предназначен за нормална до мазна кожа. С настъпването на пролетта моята кожа определено започва да проявява склонността си към омазняване, а широките ми пори са целогодишен за мен проблем. Според обещанията на Maybeline, Fit me! Matte + Poreless бях позитивно настроена към този продукт още от самото начало.

Опаковка и описание на фон дьо тенът на  Maybelline – Fit me! Matte + Poreless

Фон Дьо Тенът Maybelline Fit me! Matte + Poreless 3

Тази основа на Maybelline отива по-далече от това просто да напасне на цвета кожа. Той цели да се напасне към конкретните проблеми на склонната към омазняване кожа. По средством съдържащите се в него микро частици, този продукт цели изравняване на тена до безупречност, като направи порите по-малко видими. Същите прахообразни частици следва да абсорбират мазнината от кожата и да осигурят матов завършек. Опаковката на продукта е лека, пластмасова и компактна, затваря се добре и това я прави лесно преносима. Продуктът се дозира с изстискване, което е вторият предпочитан от мен начин след любимата помпа. Очаквано, Fit me! Matte + Poreless е oil free.

Моето виждане за Fit me! Matte + Poreless

Покритие

Фон Дьо Тенът Maybelline Fit me! Matte + Poreless 5

Този фон дьо тен е с леко покритие, което лесно може да се надгради до средно. Нанесен на един пласт, Fit me! Matte + Poreless изравнява добре тена, като покрива добре червенините от лицето. Той не покрива изцяло петна oт типа слънчеви, ако имате такива. Според мен, той може да бъде надграждан до почти пълно покритие с допълнителни пластове, но за моето лице, това е излишно. Текстурата му е кремообразна, малко по-течна от това, с което аз съм свикнала, но се разнася гладко. Продуктът не се усеща тежко на кожата. Като повечето матови основи, тази също засъхва сравнително бързо, поради което трябва да се разнася веднага. Поради тази причина, предпочитания за мен начин на нанасяне е с навлажнен бюти блендер. Гъбичката отнема частично от покритието му, но пък спомага при надграждането на покритието.

Нюанси

Фон Дьо Тенът Maybelline Fit me! Matte + Poreless 2

В България, Fit me! Matte + Poreless ще се предлага в 6 нюанса. За пролетта, моят категорично се оказа 110 Porcelain, който неочаквано за мен вместо розов подтон е с жълт подтон. Съвсем скоро, обаче, ще се окаже прекалено светъл за мен. В следващите месеци очаквам кожата на лицето ми да мине през 115 Ivory до 120 Classic Ivory. 120 Classic Ivory е доста тъмен, но с много приятен, отново жълт подтон. За мен той е идеален за потъмняване на нюанси 110 и 115. Като цяло, смятам, че шест нюанса са крайно недостатъчно, но нюансът на всяка от нас може да бъде постигнат при смесване на два нюанса.

Подготовка на кожата

Фон Дьо Тенът Maybelline Fit me! Matte + Poreless 4

Отново като повечето матови основи, тази изисква подготовка на кожата преди полагане. Изключително важна е хидратацията преди полагането на основата на по-сухите места, защото този продукт има тенденцията да ги прави още по-видими и сухи. Моята комбинирана кожа, например, при по-хладно време на места е суха и именно в тези зони, Fit me! Matte + Poreless ги изсушава допълнително. След нанасяне, порите ми са видимо замъглени, усещам кожата си много гладка. Категорично нямам мужда от фиксиране на фон дьо тена с пудра, но предпочитам да положа един лек слой от нея. Това удължава матовия му завършек през деня.

Износване

Продуктът няма миризма, която е една от основните причини, поради която се ме отблъсквали фон дьо тените от дрогерийния клас. Fit me! Matte + Poreless няма и SPF фактор. Това не е проблем, а констатация. Липсата на фактор го прави идеален за снимки със светкавица, но изисква нанасянето на крем с фактор, особено през лятото. В дните, в които кожата ми съдейства, мога да нося този фон дьо тен осем часа без да са необходими „поправки“. В лошите дни, Т-зоната ми започва да се омазнява след 5-тия час и използвам попиващи листчета. Като цяло, един добър праймър, положен под Fit me! Matte + Poreless, значително намалява омазняването през деня.

Заключението

Откровено съм приятно изненадана от Fit me! Matte + Poreless. Няма как да не го препоръчам на тези от вас със смесена и мазна кожа, особено за през лятото. За момичетата със суха кожа, той не би бил подходящ, т.к продуктът няма хидратантни качества и би изсушил кожата допълнително. Ако трябва да съм съвсем честна, този продукт е невероятен компромис между цена и качество и съм сигурна, че ще се превърне за много от вас в изключителна находка.

Линк за покупка:

Maybelline Fit Me! ??? ??? ??? ???? 130 Buff Beige (Matte + Poreless) 30 ??.

Продуктът ми е предоставен за проба от Maybelline Bulgaria. Въпреки че не съм заплатила за него със собствени средства, мнението ми за него в този пост отразява обективното ми мнение за него. Този пост не е спонсориран.