Maybelline: Instant Anti-Age Concealer

30/12/2015

MAYBELLINE: INSTANT ANTI-AGE CONCEALER

Интересът ми към този продукт беше провокиран от клипчетата на моята любимка Tati в Youtube. Дълго го търсих, оказа се че в България изобщо го няма, но при последното си пътуване го намерих – в Малта, в секцията с мазила на един супермаркет, в комплект с черен молив за очи на Maybelline, с цена на етикета – 9,99 Евро. Необичайно място за среща с новият ми коректор, но любопитството ми беше изострено до крайност и не беше време да мисля над това.

3

Продуктът има необичайно дълго име: INSTANT ANTI-AGE CONCEALER , представлява доста плътен коректор и обещава също толкова много неща: да изтрие черните кръгове, да намали торбичките под очите и като цяло да заглади и изсветли кожата.

4

Опаковката е доста компактна и удобна. Продуктът е в пластмасово шишенце, което завършва с гъбичка, която производителят твърди, че е антибактериална. Имам известни задръжки относно нивото на хигиена относно гъбичката, която предполага използване път след път без измиване и може би бих предпочела друг вариант, но от друга страна – точно опаковката го прави много лесен за използване, за пренасяне и за съхранение. А това са три не малки плюса.

Консистенцията е малко по-гъста от тази, която очаквах, но се разнася сравнително тънко, попива и засъхва бързо, като оставя фино покритие. Покритието е по-скоро средно към високо, а разнасянето е сравнително лесно.

6

Коректорът не е лош за ценовият си клас, но ние с него имахме няколко конфликта. Първо имах малко проблем с избора на цвят, подходящ за моята кожа -доста стандартна – светла, с топъл подтон. Fair се оказа прекалено светъл, Medium – прекалено тъмен, спрях се на Light, който също не е съвсем моят цвят, но най-добре се доближава.

7Второто нещо, което ми направи впечатление, е че коректорът много бързо засъхва и не оставя много време да бъде блендиран перфектно в кожата както на мен ми харесва. В общи линии, трябва да се действа доста експедитивно. Друг недостатък /и това ми се случва за първи път с коректор/ е, че ако не съм сложила много околоочен крем, масло или праймър за грим под коректора, след като засъхне, той застава точно като тебешир, а аз категорично нямам суха кожа. Очевидно, това е така, защото му е необходима гладка повърхност, по която да се хлъзга при нанасянето.

Третият недостатък е големината на гъбичката. Прекалено е голяма за да може с нея да се достигне максимално близко до окото и това може да се случи единствено и само с четка /или с пръсти/.

Относно издръжливостта на коректора – тя е общо взето добра. При мен не се износва, но може би е важно да спомена, че винаги го фиксирам с пудра и така почти всеки коректор застава и стои цял ден без да се напуква, смъква и разваля. Нямам неприятно усещане за сухота в околоочната зона в хода на деня.

8

Като цяло, съм доста резервирана към продукти от този клас и в това ревю бях доста критична. Но както се вижда на снимката по-горе /отляво с коректора, отдясно – без/ Instant Anti-Age Concealer на Maybelline е един добър компромис между цена и качество и категорично го препоръчвам като бюджетна покупка. Всъщност той е много по-добър от други коректори в ценовата си категория и се надявам да го видим скоро и в България. Мисля, че много ще ви допадне.

Връзки:

Maybellne Instant Anti-Age Concealer