Измиващ гел на Mia Höytö : Kaunis Facial Cleansing Gel

02/05/2017

Измиващ гел на Mia Höytö Kaunis Facial Cleansing Gel

Вниманието към натуралната марка Mia Höytö привлече едно интервю със създателката на марката, Миа, което прочетох в един самолет, преди около 4 години. В него тя разказваше как подбира сама съставките, които влага в продуктите си, а химиците, с които работи, само балансират техните пропорции. Не си спомням много фактология от това интервю, но то ме остави с усещането на респект към жената, която седи зад марката. Винаги съм се възхищавала на онези жени, които успяват да излязат извън рамката на ежедневието и да оставят своята следа. Намирам ги за много вдъхновяващи и именно те ме карат да подкрепям хората, а не брандовете. Продукти на Mia Höytö съм пробвала няколко в годините назад и бях очарована, но с тях се сдобивах трудно. Благодарение на, Beautyskin.bg, обаче, те вече са налични в България. Сърдечно им благодаря, за това че ми припомниха колко харесвам марката като ми изпратиха за проба

Kaunis Facial Cleansing Gel.

Измиващ гел на Mia Höytö Kaunis Facial Cleansing Gel

Kaunis Facial Cleansing Gel, както подсказва името му, представлява почистващ гел за лице. Именно към тази категория продукти, съм много придирчива. От тях изисквам да се разпенват при досег с вода, но да не образуват прекалено много пяна. Също така, очаквам да се сработят с четката ми на Clarisonic, без която не мога да живея. Важно за мен е да почистят кожата ми в дълбочина, без да я изсушават прекалено и да не остават остатъчен „филм“ върху нея.

Измиващ гел на Mia Höytö Kaunis Facial Cleansing Gel

Kaunis Facial Cleansing Gel е безцветен, прозрачен, с текстура на гел. Kaunis означава красив (от финландски) и така се прокрадва идеята на създателката на марката, че няма по-красива от свежата и почистената кожа. Продуктът има аромат на билки, вероятно произтичащ от съдържащия се в него синчец. Синчецът в козметиката е един доста скъп продукт, поради сложната му обработка. Искрено се изненадах когато видях, че е основната съставка на измиващия гел на Mia Höytö. Той е с безспорно противовъзпалително действие и балансиращ ефект, но поради високата му цена, много често се заменя с други суровини.

Kaunis Facial Cleansing Gel при досег с водата се разпенва достатъчно, за да подсигури плъзгането на четката ми по лицето. Тези от вас, които очакват богатата и мека пяна, ще останат разочаровани. В козметичните продукти, обаче, пяната се образува от сулфатите. В този измиващ гел, сулфати няма. Пяната се образува от децил глюкозид, който е съставка, разработена на основа на захар. Тя е значително по-скъпа от широко използваните сулфати, но и по-щадяща към кожата.

Измиващ гел на Mia Höytö Kaunis Facial Cleansing Gel

Опаковката на измиващия гел на Mia Höytö е максимално потребителски улеснена. Продуктът се дозира с изстискване, през отвор на капачката, която се пречупва при натискане. След помпата, това е вторият предпочитан от мен формат за подобен продукт.

Моите преживявания с измиващия гел на Mia Höytö

За себе си избрах да използвам измиващия гел вечер. Въпреки, че не е силно пенлив, количество колкото грахово зърно върху четката, е достатъчно. Гелът почиства добре, но ако не използвате четка за почистване на грим, при водоустойчив грим може да се наложи и повторно измиване. Онова, което го прави забележителен, е че балансира много добре комбинираната ми и склонна към омазняване кожа. След него, вечер нанасям редовните есенция, серум и крем за лице и те попиват много добре в кожата ми. Именно тази комбинация остава кожата ми напълно подготвена за грим на следващата сутрин.

Измиващ гел на Mia Höytö Kaunis Facial Cleansing Gel

Гелът за измиване на Mia Höytö, както и другите продукти на марката, са Ecocert – сертифицирани и не са тествани върху животни. Предпочитанията ми към бялата козметика, напоследък, рязко се обърнаха към органични и натурални продукти. Причината за това споделих в предходен пост, а Kaunis Facial Cleansing Gel само затвърди твърденията ми. След няколко дни употреба, една сутрин просто се събудих с кожа на лицето, която беше сияеща, чиста и лека.

Kaunis Facial Cleansing Gel е на пръв поглед един съвсем обикновен продукт, който прави, това, което обещава. Дългият ми опит с измиващите гелове, обаче, показва, че те или не почистват добре (по-рядко) или почистват толкова добре, че повърхностният слой на кожата ми се изсушава и изглежда почти гланцов (по-често). Това пречи на последващите продукти от грижата да попият. Цената на продукта е 64.99 лева, но продуктът е икономичен. Причината да се спра толкова подробно на съставките, беше за да проверя за себе си дали те или марката са определили цената. След като заключих, че определено са съставките, остава само да споделя, че продуктите на Mia Höytö могат да бъдат намерени в онлайн магазина за козметика Beautyskin.bg. А всяка поръчка от тях е едно прекрасно изживяване.


Follow my blog with Bloglovin

Продуктът ми е изпратен за проба от Beautyskin.bg. Въпреки, че не съм заплатила за него със собствени средства, настоящият пост отразява обективното ми мнение. Този пост не е спонсориран.