Milk Makeup Matte Quad: новият поглед върху грима

05/12/2016

Когато лятото бях в САЩ и се размотавах из техните Sephora магазини, видях една марка, която никога не бях чувала. Това ми се стори много странно и реших, че опциите за нея са две: или е много нова или не си заслужава. Беше лято, топло, а авантюристичния ми дух беше готов за подвизи и реших да си взема нещо. Да пробвам и да се убедя от първа ръка. Така срещу 36 USD в ръцете ми попадна Milk Makeup Matte Quad. Когато се прибрах в България, започнах да разследвам марката и продукта, а днес ще ви разкажа за моето преживяване с Milk Makeup Matte Quad. 

Milk Makeup Matte Quad

Марката Milk Makeup е разработена от „вътрешните хора“ на индустрията.

Тя предлага един иновативен поглед върху грима, като разработва високотехнологични, мултифункционални продукти. С тях тя адресира забързаното ежедневие на повечето модерни момичета, които предпочитат да отделят време за да свършат нещо, от колкото да се оправят сутрин. Вероятно много от вас вече се припознаха в тази концепция. Припознах се и аз, защото времето е вероятно най-ограничения ми ресурс, с който разполагам. Е, именно нас, марката нарича „generation milk“, от където идва и самото наименование на брандът. За нанасяне на продуктите не е необходима четка и те имат добавена стойност за потребителя, т.к са разработени без парабени, сулфати и други вредни съставки.

Milk Makeup Matte Quad

Палитрата Milk Makeup Matte Quad е един продукт за много визии.

Или поне това е идеята зад него. Палитрата съдържа четири сенки, от по-студената гама. Те са разработени по технологията „маршмелоу“ и като усещане и консистенция приличат много на добре познатия ни сладкиш. Цветовете са разкошни, напълно ежедневни и много важно – матови. Формулата е кремообразна, без да е лепкава. Първоначално нанесени, цветовете стоят като мокри, а след това застават като прахообразни. Пигментацията е слаба – дори бих казала, че са полу-прозрачни, но позволяват надграждане. Цветът при първоначалното „топване“ на пръстчетата е подвеждащ – при разнасяне, той става много по-слаб. Така и не успях да нанеса сенките с четка (разбира се, че опитах!), т.к четката отнема допълнително от без това слабия им пигмент. Но пък текстурата им е много приятна и интересна – наистина напомня маршмелоу. В действителност, тя не е пречка всеки един от цветовете да бъде използван като сенки, руж, червило – както и където решите.

Milk Makeup Matte Quad

И все пак, не всичко е както Milk Makeup Matte Quad обещава.

Започвам с опаковката, която на пръв поглед намирам за очарователна. Тя е и причината, поради която продуктът отлежаваше толкова дълго в тоалетката ми. Кутийката на Milk Makeup Matte Quad се отваря абсурдно трудно. Първият път, когато опитах дори дадох в жертва нокът и именно заради това не посегнах толкова време повторно към нея. Цветовете са дълготрайни и нямам проблеми с тяхната издръжливост в рамките на работния ден. Но за първи път ми се случва цветовете в палитра да са толкова подвеждащи! Двата светли цвята буквално ме „изпиват“ и за сега не съм им намерила приложение. Двата по-тъмни цвята, пък излизат с много слаб пигмент и са практически невидими. Объркана съм и ми е трудно да повярвам, че дори и на светла кожа като моята, цветовете бледнеят. По мое мнение, те ще са тотално невидими на по-мургавите кожи и следователно не са универсални, за всички тонове кожа.

Milk Makeup Matte Quad

Много исках Milk Makeup Matte Quad да ми допадне.

Milk Makeup Matte Quad

За съжаление, за мен това ще си остане един много интересен продукт, с потенциал. Когато избирах какво на Milk Makeup да си купя, общо взето, заложих на най-сигурното. По принцип палитри избирам лесно и още като погледна цветовете и пипна текстурите, имам яснота дали дадена палитра ще ми допадне. С Milk Makeup Matte Quad , обаче, не ни се получи. Въпросът дали искам да пробвам друг продукт на марката, за сега, е без решение. Продължавам да търся приложение на тази палитра, а ако намеря, непременно ще споделя. Приемам и идеи в тази посока.

%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b8

Milk Makeup Matte Quad