Moroccanoil – Glimmer Shine Finish и Frizz Control

28/01/2016

Както вече стана ясно, страхотен фен съм на аргановото олио и неговото използване за коса. За това и всекидневно ползвам Glimmer Shine Finish и Frizz Control на Moroccanoil.

12

Glimmer shine е спрей за коса силно обогатен с витамини, антиоксиданти и разбира се – с арганово масло. Напръскан върху косата, придава невероятен блясък, страхотен аромат и освен това подхранва и предпазва от външни фактори като топлина, слънце или хлор. Невероятен продукт.

Използването на спрея е много лесно – върху суха сресана коса нанасяме равномерно от около 15-20 см разстояние. Спрейът е много ситен и се разпределя доста равномерно. Веднъж нанесен, трябва да го оставим поне пет минутки без да пипаме или решим косата. Действието му е акумулиращо – с всеки изминал ден косата става по-гладка, блестяща, красива и подхранена, без статично електричество, стърчащи крайчета и косъмчета.

Frizz Control е продукт за контрол на накъдрянето. Моята коса е много права и да се накъдри естествено си е направо  невъзможното. Използвам продукта след като съм измила косата и след като съм я подсушила с кърпа.Простичко е – просто напръсквам. Ефектът не е лош – остава косата мека,но не хвърчаща, премахва статичното електричество и изглажда цялостно косата. Предполагам, обаче че продуктът няма да е толкова успешен на склонни към накъдряне коси, за които е разработен. За това пък за фините  прави – е просто прекрасен.

By Sani