MOROCCANOIL TREATMENT ORIGINAL

25/01/2016

Днес ще ви разкажа за продуктът, който до голяма степен промени не само начинът, по който косата ми изглежда, но и се чувства. Имам дълга, права, гъста коса с много фин косъм. Не бих казала, че се омазнява бързо в корените, но в краищата определено е суха. Това се дължи на различни фактори от околната среда, на боята за коса, на четката за коса и на хиляди други. Макар и да не е ставало въпрос за това, за мен косата от години е, и мисля че ще остане, една доста сериозна инвестиция.

8

Moroccanoil Treatment го домъкна майка ми от някъде, след поредното пътуване. Започна да го хвали, но бях доста резервирана, защото откровено, колекцията ми за подръжка на косата е толкова необятна, че не смята че има нещо, което да си заслужава и аз да го нямам. Похвали го и сестра ми. А след това го поръчах. Опаковка от 200мл, за 109 лева. Въпреки, че не е широко разпространено, не е трудно да се намери из родните онлайн магазини.

10

Продуктът е стъклено, потъмнено шише с помпичка, която го дозира. Реално това е арганово масло, очаквано, доста мазно на консистенция. Няма да се спирам на ползотворното влияние на аргановото масло върху косата – предимствата му са всеизвестни. Различното на Moroccan Oil Treatment от останалите арганови масла на други марки, които съм ползвала, освен ароматът, е и това, че прониква добре в косъма, като го омазнява минимално. Резултатът 15 минути след нанасяне в краищата е една доста мека, лъскава и лесна за разресване коса. Последното – лесното разресване без дърпане, късане и разплитане на възли (буквално), е нещото, което ме подтиква да посягам към шишенцето всяка сутрин, преди да вкарам четката в косата.

9

В дългосрочен план, мога да потвърдя, че с това арганово масло косата ми спря да „цъфти“. Използвам го вече година – втора опаковка от него е на привършване и този резултат установих след около шест месеца употреба. Разбира се, то не съединява вече разделените крайчета на косъма, те трябва да се подстрижат, но определено предотвартява появата на нови. Лятото Moroccan Oil Treatment подхранва изсушената о слънцето коса, а зимата – пострадалата от студа коса.

Продуктът се продава в две вариации – оригинален и лайт. Лайт вариантът не съм го пробвала, но предполагам, че той не е толкова мазен, колкото оригиналният.