My BeautyBlender Collection

25/07/2016

My BeautyBlender Collection

Знаете колко скептично бях настроена (тук) когато излезнаха BeautyBlender-ите като алтернатива за нанасяне на фон дьо тена. Но пък те бяха такъв невероятен хайп, на който не успях да устоя и неусетно във времето натрупах сериозна колекция. Онзи ден си купих третия, оригиналния, с който да заменя предшественика му и се замислих защо, след като упорито твърдях, че не харесвам тези гъби, почти ежедневно посягам към тях. Днес ще ви разкажа за неусетно натрупаната ми колекция и за размислите и страстите около всичките ми притежания. Тук е момента да уточня, че днес ще стане въпрос само за  продукти на The Original BeautyBlender колекцията, т.к така или иначе вече не притежавам никакви други гъби.

Гъбичките от серията BeautyBlender са изработени от един и същи материал и се отличават по цвят и размер. Свойствата на всеки един от тях, обаче са практически еднакви. С времето разбрах, че моят бюти блендер работи най-добре в дните, в които кожата ми е по-суха, защото тогава нанасянето на основата с четка наподобява ексфолиране и струпване на продукт. Нанасянето с гъбичката, обаче, с леки потупващи движения, гарантира равномерно и естествено нанасяне. Същото важи и за покривните фон дьо тени. Като цяло Бюти Блендера прави всяка основа по-прозрачна, а завършекът по-лек и естествен.

Недостатъците за мен си остават същите – преразход на продукт, необходимостта от подмяна на всеки два до три месеца, необходимостта от изчакване за попиване на нанасяния продукт и не на последно място – подчертаването на наличието на пори, особено в случаите, в които те са по-големи. Разбира се, последния проблем се разрешава с нанасяне на праймър на силиконова основа или просто с използването на четка на проблемните места.

My BeautyBlender Collection

Ще започна с the Original Beauty Blender – розовата гъбичка, която буквално завладя света. В момента моята нова е лилава, нарича се Royal, защото е Limited Edition и разликата с оригиналния розов е това, че при първоначалното почистване може да пусне лилав цвят, вместо розов. Тя е много малко по плоска от оригиналния, но по размер и завършек – е абсолютен неин заместител.

My BeautyBlender Collection

Beauty Blusher е сива на цвят и се предполага, че тя ще направи подтона на ружа видим и ще го нанесе перфектно. Докато не съм сигурна, че първото е вярно, мога да потвърдя, че течният руж се нанася изключително лесно с нея. Гъбичката е идеален размер и за контуриране и всъщност я намирам за доста по прецизна от оригиналния размер, което е и нейния замисъл. Студено сивият и цвят е удобен, защото тя се зацапва доста по-трудно от белият бюти блендер, но пък прави видимо количеството руж върху гъбичката, за разлика от оригиналния розов цвят. За мен е идеална и за нанасяне на коректор и мисля, че това всъщност е най-удачния размер за малките зони.

My BeautyBlender Collection

Micro Mini Corrector Four са най-мъничките и за мен те са истинско недоразумение. Предполагам са идеални в случаите, в които е необходима прецизност, при нанасяне на коректор на определени малки точици например, но са толкова трудни за хващане и употреба, дори и за моите тънки пръсти. На скоро видях в Sephora, в Ню Йорк, че са излезли в същия размер блендери за нанасяне на коректори на цветове в четири цвята и въпреки че е интересна идея, неудобната им употреба си остава един техен сериозен недостатък.

My BeautyBlender Collection

Blotterazzi са също един от последните излезли продукти на марката и ако трябва да съм честна, възлагах на тях големи надежди, че ще заместят листчетата за попиване на излишното омазняване от кожата ми в ранният следобяд, както и за разнасяне на набралата се тук там основа за грим. Очакванията ми се оправдаха, а опаковката е компактна и удобна за несесерчето ми.

My BeautyBlender Collection