New in Sephora – Cheap and Chic (also Effective)

11/02/2017

SEPHORA COLLECTION
Мисля, че всички харесваме beauty продуктите на Sephora, защото те са прекрасни и наистина ефективни, а и на много прилични цени. След страхотната Коледна колекция, която беше ориентирана по-скоро към декоративната козметика, идва ред на нови и вълнуващи продукти. Този път те са по-скоро в графата бяла козметика и са конкретно насочени към нежното почистване на кожата.  Новите предложения на Sephora включват мицеларни води, почистващи млека, клензъри и почистващи кърпички. Според предназначението и нуждата на кожата намираме разнообразие от продукти: с кокосов екстракт, розова вода, въглен, чаено дърво и т.н.
Макар и да ми се искаше да изкупя всичко, в крайна сметка се спрях на няколко различни продукти, текстури и аромати, за които днес ще ви разкажа.

Sephora Micellar Cleansing Milk – Coconut Water

Започвам с тази мицеларна вода защото беше първият продукт, който награбих в магазина. Споменавала съм – всичко което съдържа кокос и мирише на кокос ме влудява. Мицеларната вода е полу-прозрачна с лек бял оттенък. Нанася се малко количество на памучен тампон и с леки движения успява да почисти целия грим от лицето и очите.  Кокосовата серия е Soothing and relaxing, която я прави идеална за вечерна употреба. Много ми хареса този продукт, защото е успокояващ и много нежен към кожата на лицето и на очите. Ароматът на кокос нито дразни, нито е натрапчив. Единственият недостатък, който аз виждам, е че не е предназначен за водоустойчив грим.

Sephora Rose Cleansing Wipes – Face and Eyes

 Като цяло не съм фен на почистващите кърпички – обикновено дразнят доста кожата ми, изсушават я, а не успяват да я почистят в дълбочина от дневния грим. Поради тази причина, рядко купувам подобен тип продукти. Разбира се, те имат едно основно предимство пред всички останали и то е бързата и лесната им употреба. Напоследък, вечер буквално губя съзнание в секундата, в която мисълта за възглавницата премине през главата ми. В подобни състояния, лошото почистване на кожата е в пъти по-добро от никакво почистване и реших да дам един шанс на тези почистващи кърпички. Те са обогатени с розова вода и откровено ме очароваха с мекотата на допира и нежността на почистването, което предлагат. Не вярвам да почистват в дълбочина грима, но това не е и нужно: когато се гримирам стандартната почистващата рутина е задължителна. Но определено освежават, премахват дневния прах и мръсотия от кожата, като я подготвят за хидратантния крем.

Sephora Cleansing Cream – Pomegranate – Anti-Fatigue and Energizing

Това е третият и последен почистващ продукт от новите на Sephora и него избрах в аромат на нар.  Той обещава да освежи кожата, да и придаде енергичност и да премахне умората от лицето. Разбира се, пожелах го  в момента, в който го видях. От трите почистващи текстури с които се сдобих, тази е единствената, която се отмива с вода. Тя се нанася на влажна кожа и след лек масаж се отстранява с хладка вода. Почистващият крем също се оказа много нежен, приятен и с топяща се копринена текстура. Не изсушава кожата и е истинско удоволствие употребата му рано сутрин. По отношение на озаряването на кожата и енергизиращото действие – не бих казала, че виждам осезаема разлика. Но нека уточня, аз съм майка на 2 деца, която спи средно 3 часа на ден. Не мисля, че има продукт, който да премахне умората от лицето ми!
И понеже не ми беше достатъчно, заграбих и два нови продукта за устни! 

Sephora Honey Lip Scrub и Coconut Water Lip Balm

Ексфолиантът за устни от мед е невероятен и доста различен от повечето сходни продукти, които съм ползвала до сега. Освен разкошния аромат, този ексфолиант се оказа много мек, хидратантен и нежен за устните. На пръв поглед прилича на стандартен балсам за устни, но се усещат леки твърди частички, които при нанасяне ексфолират леко устните, без да ги наранява или изсушава.
По отношение на балсама за устните, мога само да кажа, че е страхотен. Той е с много приятен и лек аромат, силно подхранващ, идеален за зимата. Обмислях да взема друг аромат, защото всички са невероятно вкусни, но кокосоманията надделя!
Всички продукти вече са налични в магазините на Sephora на цени до 12 лева и за пореден път Sephora ме очароваха със съотношението цена/качество!

By Sani