Колко продукта са ми необходими за грим „без грим“?

01/02/2017

без грим

Да си призная честно, не разбирам особено гримът тип „без грим“. С него изглеждам без цвят, а съм сложила върху лицето си достойно количество продукти. За себе си, не си представям удачния повод да нося грим „без грим“. Освен за разходка в парка, може би. Но на кого му е да се гримира, за да се разходи в парка? Напоследък експериментирам много с цветове и визии и вчера сутринта реших да се гримирам, но да изглежда все едно не нося почти нищо. Реших това да е моята интерпретация на тенденцията „без грим“, която от края на миналата година завладя социалните мрежи. Аз не съм Ким Кардашян и са малко хората, за които как изглеждам без грим е загадка. Гримът „без грим“, обаче ме вкара в поредица от размисли, които днес ще споделя.

Ако трябваше да напиша пост за моята визия без грим, трябваше да му сложа заглавие от типа „10 продукта за визия без грим“. Което, някак, звучи иронично. Хем визия „без грим“, хем 10 продукта необходими за нейното постигането. Визия „без грим“, е абсолютно възможна за мен, но аз съм бледичка и дори и нея – постигам с доста продукти. Подобрения с по-постоянен характер, като изкуствени мигли и микроблейдинг, биха намалили количеството продукти. Тези подобрения още обмислям и до тогава – нека преброим заедно минимумът от необходимости.

без грим

Основата

Нанесох праймърче, защото без него не мога. Продължих с BB крем, който просто да изравни тена на лицето ми, като поскрие някое друго зачервяване. Няма как да мина без коректор, макар и на няколко места, сложих няколко точици. За да издържи всичко това цял ден, да пребори атмосферните условия и да не се изтрие след като милиони пъти подпра брадичката си с ръка – сложих прозрачна пудра. В рекапитулация – четири продукта. А още не съм започнала.

Очите

Отново праймърче, за да изравни цвета на клепачите ми. То, обаче трябва да застане на мястото си, а не да се набере в сгъвката на окото ми и му трябва светла сянка в цвета на кожата ми. Моите клепачи се събират, което изисква леко да си „нарисувам“ сгъвка на окото, на място, на което тя да е видима. Това ще направя с много топло кафява сянка, съвсем леко с четката. Следва извивачката за мигли и спиралата – не прекалено драматична разбира се, но без нея приличам на албинос. Още четири продукта, без да броим извивачката за мигли – тя е инструмент.

без грим

Веждите

Няма как да изляза с дупката в лявата ми вежда, наследство от тинейджърския ми акъл. Започвам с гребенчето, следва моливът, с който си рисувам едва забележими косъмчета. За да съм сигурна, че всичко ще стои на мястото си цял ден, фиксирам с прозрачен гел. За моята форма на очите е задължително да повдигна веждата в най-високата и част оптически със светъл молив, който да прелея. Приключвам с три продукта и два броя еднакви вежди.

Устните

Искам нещо в неутрален цвят и си избирам такова червило. В този момент, обаче забелязвам, че цветът му ме измива (все пак нямам никакви сенки) и нанасям от горе глос, за малко блясък и обем. Още два продукта в сметката.

Завършек

Липсва цвят . Нанасям лек руж, за онази естествена руменина на здравата кожа. Много ми се иска да си сложа малко бронзър, но устоявам на изкушението. Пръскам сетинг спрея и съм готова. Още два продукта в общия сбор.

без грим

Моята визия без грим, постигнах с 15 продукта и множество инструменти като бюти блендери, извивачка за мигли и четки. Тя не ми отне по-малко време от обикновено. Изглеждам без грим, но на лицето си имам достойно количество продукти, които ще премахвам преди вечеря. Нещо повече, памучният тампон, с който ще ги премахна, няма да разбере, че днес съм била с визия „без грим“. И въпреки всичко, има нещо чаровно в тази визия. Това е фактът, че всички възкликват възторжено „Колко си хубава без грим!“ Ах, те ми вярват! Вероятно е от парфюма…

без грим