Nuxe bio Beaute – Masque détox vitaminé

28/02/2016

Обожавам маските за лице – мисля, че вече стана ясно. Те са  нещо, което позвам редновно, поне два пъти в седмицата и са нещо, което доста често купувам. Ето и последното ми откритие, от което съм буквално очарована (и малко пристрастена…). Освен, че това са най-добре инвестиранте ми 20 лв за последния месец.

20160207_131427-1

Маската е на NUXE, но от новата, Bio Beaute серия, която обещава продукти без парабени и сулфати. Можете да я намерите в почти всяка аптека.

Продуктът е представен в пластмасова кръгла кутийка, оранжева на цвят с бяла капачка. А вътре –  една прекрасна текстура-гел, много лека и лесна за нанасяне върху кожата и с невероятен цитрусов аромат.

20160207_131416-1

Нанасям тънък слой и оставям да подейства около пет до десет минутки. След това леко масажирам продукта върху лицето и се усеща  как той става почти като олио върху кожата, благодарение на богатото съдържание на етерични масла от портокал, лимон и мандарина. Като крайна стъпка, изплаквам с хадка вода. При контакт с водата, маската се разпенва, става бяла, като мляко и се отмива за секунди, без да изсушава кожата.

Лицето леко се избистря, кожата засиява и се събужда с този прекрасен цитрусов аромат. Аз лично я ползвам сутрин, в понеделник, за добро и свежо начало на седмицата.

By Sani