Червило от NYX: Butter Gloss

28/03/2016

Червило от NYX: Butter Gloss

Винаги като минавам през магазина на NYX Cosmetics в Мадрид буквално помитам почти всичко. Този път отидох по поръчка на моята творческа половинка, наскоро беше рождения и ден и реших да отида за няколко допълнения по нейния подарък. Може би знаете, а може би не, NYX Cosmetics e компания, основана от Тони Ко, американка с корейско потекло, която в края на лятото на 2014г. се продаде на козметичният гигант LÓreal, нo въпреки това запази стандартите си за високо качество, екологична ангажираност и достъпни цени – нещата, които всички харесваме в тази марка. За съжаление марката все още трудно се намира в България, но започва да се появява в онлайн магазини като „Златна рибка“ , за съжаление на доста завишени цени и в доста ограничен асортимент.

Червило от NYX: Butter Gloss

Докато избирах подаръчета за сестра ми, нямаше как да не уважа и себе си и да не купя нещо и за мен. Днес ще ви разкажа за

Едно течно червило – Butter Gloss на NYX.

Има го, разбира се, в общо 12 разцветки, но аз се спрях на един красив нюд цвят наречен Creme Brulee. И когато става въпрос за нюд, излишно е да споделям, че беше любов от пръв поглед.

Глосът е представен в стандартна за продукта опаковка, пластмасова с апликатор тип гъбичка. Продуктът е малко по-гъст от нормалните глосове, но пък при допир с устните, явно от топлината, се разтапя и се разнася с невероятна лекота и мекота. Формулата предлага леко до средно покритие, кадифено блестящ завършек, хидратация и прекрасен сладникав, карамелено бонбонест аромат, който не е дразнещо натрапчив и е изключително приятен. Въпреки, че има в името си butter (масло), продуктът няма подхранваш ефект, а по-скоро определението се отнася за текстурата му:

Червило от NYX: Butter Gloss

Относно комфортът при употреба, такъв очаквано има. Относно издръжливостта – поне за мен няма изненади – след първото пиене на вода или кафе, глосът започва лека по лека да изчезва. Добрата новина е, че не е силно пигментиран, лесен е за нанасяне и разнасяне в чантата и можем само за секунди, в движение, да го нанесем по устните. Той отново ще им придаде цветът на „моите устни, но по-хубави“, както обичам да казвам.

Червило от NYX: Butter Gloss

Цветовата гама на Butter On My Lips,

в това число и на Creme Brulee е с много лек млечен оттенък, който притъпява цвета и го прави пастелено нежен. На мен това ми харесва, но аз съм със светла кожа и тези цветове сякаш за правени за мен. Не съм убедена, че който и да е продукт от серията би стоял добре на момичета с по-тъмна кожа. Предполагам, че освен въпрос на предпочитание, е и въпрос на опитване. Цената му е 6 Евро, което е оправдана за качеството. Но за сравнение – в САЩ струва 5$ и именно тази серия се определя като най-добрите бюджетни глосове от много от американските съблогъри.

Untitled-1

Източник: http://www.nyxcosmetics.com/

By Sani