Течно матово червило от NYX: Soft Matte Lip Cream

19/04/2016

В събота, с една приятелка се разходихме до „Златна рибка“, за да си купим боя за коса. Мисия номер две, беше, да разгледам наборът им от неща на NYX, с които разполагат, но разочарованието ми беше голямо. В магазина нямаше нито един техен продукт. При неделно-сутрешното ми пазаруване из чуждите сайтове – този път увършах Feelunique, обаче, открих, че продуктите на марката се предлагат и то на много, много прилични цени, които след дискаунт код, с какъвто почти винаги разполагам, стават още по-достъпни. И докато чакам да дойде следващата пратка с NYX-ове, днес ще ви разкажа за един техен продукт, който откровено ме впечатли.  И това, че аз не съм по матовите червила, за разлика от сестра ми. Причината за това е, че имам сравнително тънки устни и съответно силните цветове без блясък ме карат да приличам малко на палячо.

Течно матово червило от NYX: Soft Matte Lip Cream

Дълго слушах сестра ми за това колко матовите червила са „ох“ и „ах“ и реших да пробвам с едно –  прекрасно кремообразно червило на NYX наречено Soft Matte Lip Cream в цвят Manilla. Цветът ме очарова, разкошно розово – наситено, пролетно и много женствено.

Течно матово червило от NYX: Soft Matte Lip Cream

Продуктът идва във формат „глос“ – пластмасово шишенце с апликатор с гъбичка накрая. Самото червило е много силно пигментирано, нанася се доста лесно върху устните и за мое учудване, не ги изсушава прекомерно както аз очаквах. Няма и минимална прилика с Bourjois – Souffle de Velvet, освен разбира се, ценовият клас.  Ароматът на червилото е невероятен, има вкус на карамел и бонбони – същия като почти всички червила и глосове от марката. И разбира се, като всички продукти на NYX, и този не е тестван върху животни, макар че не е и 100% натурален.

Течно матово червило от NYX: Soft Matte Lip Cream

След като позасъхна леко червилото, попих със суха кърпичка остатъка, за да отнема малко от пигмента и да предотвратя евентуално изцапване. Е, държа да отбележа че съм впечатлена. Макар и да имам тънки устни, това течно матово червило ми застана много добре. Толкова добре, че си купих още цветове! За 2,9 GDP цена, то определено си заслужава!

Течно матово червило от NYX: Soft Matte Lip Cream

Червилото е доста дълготрайно, можете спокойно да пиете и да похапвате, но не е вечно – след няколко часа ще трябва пак да се пренанесе, за да стане отново безупречно. Хубавото е, че изсветлява равномерно и ефектът, който остава върху устните след около 2 часа – матов и лек без да е прекален, леко износен и непретенциозен. Ами …WAW!

Някои продукти на NYX са налични в enzo.bg

By Sani