Скраб за тяло от Optiat – Coffee Scrub Velvet Vanilla

11/08/2017

https://www.hanielbio.com/bg/brands/optiat
Ексфолиантът за тяло е от тези козметични продукти. които ме карат да се чувствам добре. Причината за това е ясна. Грижата за лице спада в категорията на задълженията, като изклиючение вероятно прави само момента „маска за лице“. Грижата за тяло , обаче, обикновено е „екстра глезене“ и усещането след това е прекрасно. При мен, положителния резултат след един добьр ексфолиант е винаги доста по-осезаем на тялото от колкото на лицето. Сред всички ексфолианти и скраб продукти най-обичам тези от морска сол, захар или от кафе. Кафето е известно, че не само заглажда кожата, но при честа употреба  дренира и се бори сполучливо срещу целулит. Много пъти сьм използвала директно останките от сварено кафе в банята като скраб и харесвам действието му. Това което не харесвам е  състоянието на банята след това.
Скраб за тяло от Optiat - Coffee Scrub Velvet Vanilla 2
От много време бях хвърлила око на една британска марка  Optiat, която предлага  скраб от кафе в разнообразие от аромати. Благодарение на Haniel Bio, имам вьзможността да тествам може би един от най-сладките аромати – Ванилия. Съвсем чистосърдечно мога да заявя, че този ексфолиант за тяло е прекрасен съвременен прочит на древната рецепта и е идеален за забързаното ни ежедневие.

Optiat Coffee Scrub Velvet Vanilla

Скрьбчето е представено в простичка пластмасова бяла тубичка, с черна капачка и в сравнение с други скрабове от кафе се оказа много по-чист и лесен за употреба. Предимство номер едно – не трябва да внимавам да не се намокри кафето под душа докато още не сьм го положила и масажирала вьрху кожата. Дори не е нужно и да спирам водата!  Определенно изгарям от нетърпение да пробвам и останалите разбовидности! Самият продукт е кремообразен с видими частички кафе и се разнася леко и много приятно по предварително навлажнената кожа. Прилича на мармалад!
Скраб за тяло от Optiat - Coffee Scrub Velvet Vanilla 2
 Употребата е стандартна – малко продукт се втрива с кръгообразни движения по цялото тяло.  Препоръчва се да се остави около 5 минутки върху кожата, но аз толкова харесвам аромата че го оставям и по повече. След това се изплаква и кожата е готова да получи хидратантен крем или подхранващо олио – според желанията.  Преди да се отвори тубичката обаче много е важно да се разклати добре, за да се смесят равномерно всички сьставки. А съставките… Те заслужават специално внимание. Те са единствено и само органични и чисти, без парабени, сулати, силикони и други химически добавки. Продуктът не е тестван върху животни и е подходящ за вегани. Продуктът събира съставки като морска сол, кафява захар, арабика кафе, масло от шеа, бадемово масло, розмарин и ванилия в един етичен, натурален продукт.

Крайната присъда за Optiat Coffee Scrub Velvet Vanilla

Аз се влюбих в този скраб!  Той има невероятен аромат, заглажда и ексфолира леко кожата, без да я наранява или изсушава. Усещането след неговата употреба е мека и нежна кожа. Мога да напиша редове с това колко добре действа, колко прекрасна прави кожата и колко добре го усещам, но мисля че стана ясно. За мен това е един от новите ми любимци в банята. Продуктът се предлага на българския пазар онлайн, чрез Ханиел Био. Цената е 25,79 лв, за 220 грама продукт.

Този пост няма да е пълен ако не кажа няколко думи и за Ханиел Био. Многократно, в този блог сме споменавали, че подкрепяме хора, а не марки. Ханиел Био са онлайн магазин, за природосъобразен начин на живот. Те предоставят качествена и натурална козметика, която е напълно приложима в динамичното ни ежедневие. Всички продукти, които продават са лично тествани от екипа им и те са експерти във всеки един от тях. Продуктът, обект на тази статия ми е изпратен за проба, но мнението ми за него е напълно обективно, каквото би било ако бях заплатила за него със собствени средства. Той се превърна в абсолютен фаворит, който ще продължа да закупувам.

sani

By Sani