Маска за лице от Peter Thomas Roth

28/05/2016

Маска за лице от Peter Thomas Roth

За първи път научих за Peter Thomas Roth от една моя любима английска блогър-дама – Lisa Eldridge. Тя беше в искрен възторг от тази марка, така че в момента, в който видяхме със сестра ми продуктите  в Sephora (в Мадрид) се нахвърлихме като за последно. Първоначално се чудехме коя от трите най-нови маски да си купим, докато видяхме решението на касата – малък сет с мини маски, за скромната цена от 20 Евро. Разира се че веднага взехме по един пак за всяка – все оак и двете сме страстни любителки на маските за лице. И разбира се, няма как да не разкажем сега за това.

Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask

Маска за лице от Peter Thomas Roth

Първата от трите е Pumpkin Enzyme Mask – ексфолираща и с високо съдържание на ензими, които (ексфолирайки) подобряват текстурата на кожата. След употреба, кожата остава изключително гладка и нежна на допир. „Тиквената“ маска не изсушава кожата прекомерно, което я прави приятна за честа употреба, въпреки препоръчителното „веднъж на седмица“. Останах приятно изненадана от резултатите на тази първа „оранжева“ маска. Нанесох я, постоях 10 минутки с нея и при измиване усетих ексфолианта – нежен, но доста силен. При нанасяне се появява едно усещане за леко пощипване (в никакъв случай неприятно, но осезаемо). Ако това чувство стане неприятно, съветват веднага да отмием маската. При мен не се появи тази необходимост и като заключение мога да кажа, че макар и хубава, това определено не е най-добрата ексфолираща маска.

Peter Thomas Roth Cucumber Gel Mask

Маска за лице от Peter Thomas Roth

 

Втората е, зелената, Cucumber Gel Mask – идеална за детокс и хидратация на кожата. Зелена и прозрачна на цвят, стои много лека, свежа, приятна и охлаждаща върху кожата. Също както „тиквената“, се нанася за около десет минутки и след това се изплаква с хладка вода. Резултатът е наистина по-хидратирана кожа, но ефекта детокс нещо не се появи при мен – не го видях или усетих. Всъщност това е една много приятна лятна маска за бърза хидратация. И мисля, че нищо повече.

Peter Thomas Roth Rose Stem Cell Bio-Repair Gel Mask

Маска за лице от Peter Thomas Roth

Последната маска в пакета, розовата, е Rose Stem Cell Bio-Repair Gel Mask – гелобразна текстура с лек розов оттенък и също много приятна за ползване. Тя оставя една освежаваща хладина върху кожата. Има доста силен подхранваш ефект и поне за мене, е доста по-добра от „краставицата“. Усещането на комфортна кожа след десет минутен престой с нея е невероятно. И от трите маски, като че ли най-много ми допада именно тази – розовата!

Маска за лице от Peter Thomas Roth

Като цяло, маските на Peter Thomas Roth ми допаднаха, но категорично не са най-добрите маски за лице, които съм пробвала някога.  И може би ако си закупя някоя в реален формат, то това би била само Rose Stem Cell Bio-Repair Gel Mask .

Маска за лице от Peter Thomas Roth

 

By Sani