PhytoEssence Biocosmetics: Олио от нар и нощен крем със зелен чай

26/10/2017

PhytoEssence Biocosmetics Олио от нар и нощен крем със зелен чай

Преди месец от PhytoEssence Biocosmetics се свързаха с мен и се представиха като българска фирма, която се занимава с производството и дистрибуцията на натурална и био козметика. Бях приятно изненадана, когато прочетох представянето им. Продуктите на PhytoEssence Biocosmetics се отличават със собствена козметична формула, създадена въз основа на задълбочени изследвания и множество опити. Най–важното качество на тяхната продукция е, че тя е напълно натурална – без съдържание на синтетични химикали, оцветители или аромати. Продуктите им са базирани на растителни и билкови екстракти и натурални и етерични масла, произхождащи единствено от устойчиво земеделие. И както вече знаете, в нашия блог имаме изявен интерес към натуралната и органичната козметика. За мен беше истинско удоволствие да опитам два продукта от марката, и двата за нощна грижа, които използвам заедно от самото начало.

Двата продукта ще разглеждам в контекста на моята кожа. Тя е от смесен тип със сравнително бързо омазняваща се Т-зона и доста суха в останалата част на лицето. Тя е средно чувствителна, с широки пори, понякога със зачервявания.

Третиращо нощно олио с нар за сияйна кожа от PhytoEssence

PhytoEssence Biocosmetics Олио от нар и нощен крем със зелен чай 3

За маслото от нар само бях слушала и признавам, че това е първият ми досег до него. Знам, че то е с широко приложение в козметиката и медицината и има безспорни регенеративни качества. Маслото от нар на PhytoEssence идва в стандартна за олио опаковка, с капкомер-дозатор. Самият продукт е балдехинов на цвят и има изявен плодов аромат, който бързо изчезва след досег с кожата. Консистенцията е лека и продуктът бързо се абсорбира. Олиото попива дълбоко и оставя кожата хидратирана за дълго време без мазен филм. Именно това ме кара да мисля, че продуктът е подходящ за всякакъв тип кожа, дори и за склонната към акне. Като цяло маслото от нар се използва в продукти, предназначени за мазни кожа, за предотвъртяване и намаляване на следите от акне и за успокоение на раздразнената кожа.

PhytoEssence Biocosmetics Олио от нар и нощен крем със зелен чай 2

При мен олиото от нар успокоява мигновено зачервяванията по лицето ми след премахване на грима. То също така държи кожата ми хидратирана по-дълго време и сутрин се събуждам с много приятен равен тен. Маслото от нар от PhytoEssence има положително влияние върху текстурата на кожата ми. То я прави гладка, без да я отежнява.

Ако се забавих да ви похваля маслото от нар на PhytoEssence, беше защото много исках да го изпробвам върху косата. По-леко от аргановото, по-течно от кокосовото, имах чувството, че то ще се отрази прекрасно на гривата ми. И бях права. Маслото от нар първоначално втрих в корените на косата си, а след това разнесох по дължината. След като престоя около два часа, косата ми стана по-плътна, по-жилава, много лъскава и гладка. Противно на очакванията ми, корените не се омазняват повече и по-бързо от обикновено. След тези резултати, наистина се чудя защо за маслото от нар се говори толкова малко.

Подхранващ нощен крем със зелен чай от PhytoEssence

PhytoEssence Biocosmetics Олио от нар и нощен крем със зелен чай 2

Чаеното дърво и зеленият чай са сред любимите ми съставки в козметиката за грижа. Многократно съм ви споделяла, че аз религиозно вярвам в тяхното положително влияние върху кожата ми. Именно за това бях крайно любопитна да тествам подхранващия нощен крем на PhytoEssence.

Продуктът идва в стъклена опаковка, с дозатор – помпа, което е любимата ми конфигурация. Той е с блед, млечен цвят и има много приятен аромат на нищо, но чисто. Нищо, защото продуктът има изявен аромат, който не успявам да идентифицирам и чисто, защото така си представям да мирише чистотата. Консистенцията на крема е гъста, но лека, без да е мазна. Той попива в кожата в момента, в който я докосне и я остава моментално хидратирана. След нанасянето на този крем имам усещането, че съм дала на кожата си да пие вода, мигновено. Той определено има сериозни хидратиращи качества. Кремът попива толкова бързо и хидратацията е толкова комфортна, че няколко сутрини го използвах и за дневен крем.

Подхранващият крем със зелен чай на PhytoEssence не е достатъчен за нуждите на моята кожа през нощта. За себе си аз търся по-богатите текстури, които да усещам по-дълго време. В този смисъл, не бих могла да използвам този крем като самостоятелен продукт. Като цяло той е подходящ за суха кожа, а моята не е изцяло такава. Поради тази причина, използвам двата продукта едновременно. Към две помпи от крема добавям две-три капки от олиото от нар. Получената смес нанасям върху лицето ми. Тя попива в кожата много бързо, подхранва и хидратира в дълбочина. След няколко минути кожата ми става по-плътна и не усещам сухота върху лицето си до сутринта.

В заключение за продуктите на PhytoEssence

Комбинацията между двата продукта за мен се оказва много успешна. Продуктите на PhytoEssence са много добър компромис между цена и качество и категорично ги препоръчвам. Допада ми факта, че са натурални, без парабени, аромати, консерванти, оцветители и други изкуствени и натоварващи кожата съставки. И както не веднъж сме казвали, в този блог подкрепяме хората, които застават зад конкретните марки и продукти, не само марките като маркетингов инструмент. PhytoEssence са един много симпатичен колектив. При моите контакти с тях те не само представиха продуктите си, но и съдействаха в избора на тези, които биха били подходящи за мен. По този начин те добавиха стойност към тях и със сигурност ще поръчам и други. Натуралните им сапуни определено привлякоха вниманието ми, така че нищо чудно, скоро, отново да стане въпрос за PhytoEssence. 

Maggie

 

 

 

 

Продуктите са ми изпратени за проба от PhytoEssence Biocosmetics. Мнението ми за тях е лично и обективно. Този пост не е спонсориран.