Пилинг маска с мед от Pilaten – една по-добра алтернатива на черната маска

27/11/2017

Пилинг маска с мед от Pilaten - една по-добра алтернатива на черната маска

Няма по-четен пост в блога от този за черната маска на Pilaten. Мисля, че няма продукт, за който да съм получавала толкова упреци че не харесвам. През октомври, на Арена на красотата, се отбих на щанда на Pilaten, за да видя какви друг продукти марката предлага. За моя изненада, освен черната маска, Pilaten открих други продукти, за които не бях чувала да се говори. Един от тях, е пилинг маската с мед, за която ще ви разкажа днес. Тя е алтернативна на черната маска и се използва по идентичен начин. Отличава се по това, че не е с екстракт от въглен, а с мед и не е черна на цвят. Отличава се и по това, че на мен тя ми допадна и след нейната употреба виждам видим ефект върху кожата си

Пилинг маска с мед от Pilaten

Пилинг маска с мед от Pilaten - една по-добра алтернатива на черната маска

Маската идва в стандартна опаковка за маска – пластмасова тубичка. Обозначенията на нея са на неразбираем за мен език. Инструкциите за употреба, съдържанието и контактите на вносителя за България са залепени на външната опаковка. По предназначение, продуктът е аналог на черната маска. Той се описва като смес от билки, джинджър и най-чистия мед. Маската следва лесно да се нанася и да се отлепя от кожата и да даден на лицето блясък равен тен, почистващ ефект и минимизиране на порите. Като консистенция, маската е гъста, леко лепкава и продуктът има има аромат на мед. От тубичката маската се дозира лесно, чрез изстискване.

Пилинг маска с мед от Pilaten - една по-добра алтернатива на черната маска

Начинът на употреба е логичен и вече добре познат от черната маска.

Пилинг маската с мед се нанася на почистена кожа, по възможност при отворени пори. Аз лично я използвам след душ, веднъж в седмицата. Маската се разнася лесно и слоят, в който следва да се нанесе, трябва да е средно дебел. Ако нанесете прекалено тънък слой, маската ще засъхне на лицето много бързо и отлепянето може да бъде болезнено. Ако слоят пък е по-дебел, маската ще засъхне по-бавно. На мен ми отне две употреби докато намеря оптималната дебелина, при която мога да отстраня маската след 20 минути, след които тя да е засъхнала, но да не е прекалено изсъхнала, че отлепянето да е болезнено. Предизвикателство се оказа и да се науча да разнасям маската сравнително равномерно и открих, че това става най-лесно с дървена шпатула. Равномерното нанасяне е важно, т.к. то гарантира, че маската ще засъхне равномерно и ще е готова за отлепяне.

Маската се отстранява чрез отлепяне, точно като черната маска.

Ако тя е засъхнала равномерно, не е проблем да бъде отлепена на веднъж и в ръцете ви да остане цяло парче. Отлепянето в никакъв случай не е приятно, но ако продуктът е нанесен в правилната дебелина, не е и болезнено. При отлепяне, буквално виждам как маската почиства порите ми и тяхното съдържание остава полепнало по нея. Този резултат не успях да видя при черната маска, но при маската с мед на Pilaten, той е на лице. Маската почиства най-добре ситните пори – при мен не премахва черните точки и най-големите пори. След отстраняване на маската, обаче, същите излизат много по-лесно по конвенционалния начин. Важно е да отбележа, че като цяло аз нямам и не образувам много черни точки, а тези, които се появяват са определено от дълбокия тип. Смятам, че с тази маска биха излязли по-повърхностните такива.

Пилинг маска с мед от Pilaten - една по-добра алтернатива на черната маска

Обожавам резултата след пилинг маската с мед на Pilaten

След като отлепя маската, кожата ми е мека и гладка, а тенът – изравнен. На по-чувствителните места като бузите, имам леки зачервявания, които изчезват в рамките на половин час. Маската изсушава леко кожата ми и след нейната употреба задължително използвам хидратантен крем. Въпреки това, в сравнение с черната маска, тя е доста по-щадяща и не дразни кожата на лицето ми. Използвам пилинг маската с мед на Pilaten вече месец и половина и всеки път тя не спира да ме изненадва ефикасността и при почистване на порите ми на трудно достъпни места като в сгъвката около носа. След като съм използвала маската, намирам кожата ми за перфектна и ден-два след това нямам нужда да използвам фон дьо тен. Ако все пак реша да използвам такъв, виждам разлика в нанасянето му, което е лесно. В ден до два след използването на маската с мед, кожата ми се омазнява в Т-зоната чувствително по-малко.

Пилинг маска с мед от Pilaten категорично е продукт, който възнамерявам да продължа да поръчвам и използвам. Аз закупих моята маска с намаление, на изложението Арена на красотата и за съжаление не си спомням точната и цена. Маската, както и други продукти на Pilaten, можете да намерите във Facebook страницата на вносителя., в Instagram профила им.

Maggie

 

.