Праймърът POREfessional – Matte Rescue на Benefit

09/03/2016

Праймърът POREfessional - Matte Rescue на Benefit

Ето го и най-новото от Benefit – от серията the POREfessional:Matte Rescue. И като всичко на тази марка, се подразбира, че трябва да се пробва!

Праймърът POREfessional - Matte Rescue на Benefit

И какво е Matte Rescue?

Гел за лице който обещава лека и свежа кожа, без излишна мазнина по нея и без „светеща“ Т-зона за по-дълго време. Както вече се досещате, ако обещанието се изпълни, това би било идеалната покупка за всяка по-мазна, до смесена кожа.

Опаковката е стандартна за Benefit – цветна, весела, закачлива, леко винтаж. Самият продукт е лек, гел на водна основа, не е мазен, не съдържа силикони и е зеленикаво-син на цвят. Веднъж нанесен върху кожата, той попива за секунди, без да утежнява кожата. Ефектът след нанасянето е почти незабавени – порите осезаемо се свиват, кожата става свежа и матирана. От тази гледна точка, това гелче е идеалният заместител на The POREfessional, оригиналния, но без усещането за „недишащи“ пори.

Праймърът POREfessional - Matte Rescue на Benefit

Проблемът, обаче е че, поне при мен, мат-изгледа на Т-зоната не е целодневен. Някъде 4 часа след нанасяне, е нужно да повторя, ако не искам отново да засветя като крушка. Все пак, в сравнение с всички матиращи, които съм пробвала, тази може би е една от най-издържливите. Освен това има страхотен аромат. Може би не успява да грабне оценка 10 по десетобалната система, но 8.5 бих му дала спокойно.

Ще ви дам един малък трик.  Макар и да ми го продадоха като пребаза, аз не го считам за такава. След него можем да нанесем изглаждаща или хидратираща пребаза – т.е. продуктът е по-скоро допълващ, отколкото самостоятелен. Matte Rescue го нанасям само на нослето, челото и брадичката, на бузките слагам обикновен праймър, хидратиращ, за да не изсушавам допълнително кожата.

От същата линия, Benefit изкараха и почистващи лепенки за пори, Instant Wipeout Masks , които ги загледах, но все още не си ги купих. Мммм, spoiler за моята следваща покупка 🙂

By Sani