ARGENTUM APOTHECARY: Крем за очи La Potion Infinie

24/04/2017

La Potion Infinie.

Представа си нямате колко четох и разглеждах La Potion Infinie.

Колко мнения и впечатления ми минаха през очите! Ако знаете само колко лиги ми изтекоха по него! Бях си го набелязала от преди около една година, но нещо все не се решавах. Беше заради цената. 173 Евро. Което, каквото и да си говорим е, солено. За вълненията ми по този крем, всъщност, вече бегло споменах в един пост, от серията „Ново е и го очакваме“ (тук). Та както вече разказах там, това е марка, която влага всичките си усилия и проучвания само в един единствен продукт: La Potion Infinie.

ARGENTUM APOTHECARY: Крем за очи La Potion Infinie

 La Potion Infinie е продукт с 99,5% натурални съставки, като звездите на формулата са колоидно сребро и DNA HP (морска съставка). Очакванията към този продукт са според залога: и двете са огромни.  La Potion Infinie обещава мигновено да стегне кожата, като я задържи хидратирана и подхранена.

Понеже съм страхотна късметлиийка, сестричка ми го подари още за рождения ден. Кремът дойде още същия ден и през цялото време знаехме къде се намира куриера, който го носи. Въпреки, че го имам от вече повече от 10 дена, го пазя затворен: искам на спокойствие да „открия“ продукта заедно с вас. Още с отварянето и първото ползване искам да споделя първите впечатления в блога!

Представянето на La Potion Infinie

Кремът идва в красива картонена кутийка, със сериен номер (всеки крем има собствен номер). Кутията е запечатана, което гарантира, че продуктът не е отварян. Това е важно, защото срокът на грок на годност е 8 месеца след отваряне. В картонената кутийка намираме на свой ред черна стъклена кутийка, пластмасов апликатор, малка книжка с описание и рисунки…красота! Тъмното стъкло предпазва продукта от директната слънчева светлина, а употребата на апликаторът – предпазва самият крем от бактерии.

ARGENTUM APOTHECARY: Крем за очи La Potion Infinie ARGENTUM APOTHECARY: Крем за очи La Potion Infinie ARGENTUM APOTHECARY: Крем за очи La Potion Infinie

Обещания на La Potion Infinie и реалност (първо впечатление)

Обещание: Стяга и хидратира кожата

При поставяне на крема,осезаемо се усеща стягане на кожата с един лек невидим слой. За някои, това може да е негативно усещане, тъй като не е нещо, с което сме свикнали. Ако очакванията са за комфортно и меко действие: няма такова, само стягащ ефект и усещане за хидратация. Една малка странична забележка: хидратиращият ефект може и да не е достатъчен за по-сухите кожи.

Обещание: помага при всякакви хормонални пъпчици, акнета, проблемна кожа.

Продуктът е много богат на сребро и среброто има силно антибактериално действие. Още не мога да кажа моето менение по въпроса, аз като цяло нямам проблемна кожа, но съм склонна да вярвам, че много добре действа. По тази точка ще докладвам допълнително. Още една странична забележка: Имам съмнения, че колоидното сребро и слънцето не са особено съвместими, за това нанасям крема само вечер.

Обещание – Замества серум, крем и крем за очи

Мое впечатление: Наистина замества серума и крема за лице, но кремът за очи за мене е незаместим. Може би просто е въпрос на навик, но аз не мога да живея без крем за очи. Както споменах, усещането върху кожата е стягащо (в буквалния смисъл на думата, усещаш как нещо придърпва кожата и аз лично имам нужда от омекотяване на кожата около очите. В предвид на това, че замества, и крема и серума, цената вече не ми се струва толкова солена.

Като цяло La Potion Infinie. е невероятно странен и учудващо добре действащ. Още на първо слагане дава видим резултат, което е много рядко срещано явление при козметиката. Въпреки това „стягащо“ усещане, кожата е невероятно хидратирана, гладка и видимо се крият малките бръчици! Продуктът може да бъде закупен само по Интернет, от чужди магазини.

By Sani