Почистващ продукт Purifying Cleanser от Tata Harper

20/06/2017

От много време заглеждам и оглеждам продуктите на Tata Harper. След дълго обмисляне, реших че ще прежаля бюджет и ще си купя нещо, ако не за друго, то поне да видя за какво става въпрос. От множеството продукти, които предлага тази абсолютно органична марка за козметика, реших да започна с най-важния елемент в грижата на кожата – почистването. Спрях се на Purifying Clenser, защото е лято, порите винаги са малко по-широки от това, което ми се иска и се „зацапват“ по-лесно.

Purifying Cleanser Tata Harper

TATA HARPER

 Клензърът е представен в зелена стъклена опакова с логото на Tata Harper и с помпичка за дозиране. Самият продукт е доста плътен, бяло-сив на цвят и прилича повече на маска за лице от колкото на клензър. Ухае приятно, на чисто, свежо и зелено, без да е натрапчиво. Както всички продукти, така и този е направен от 100% органични и натурални съставки. Няма парабени, сулфати, силикони или каквито и да е било други токсични добавки. И разбира се не е тестван върху животни.
TATA HARPER
Аз нанасям продукта само сутрин, тъй като вечерната ми рутина включва почистващи продукти тип олио за по-пълно премахване на дневния грим. Една до две помпички са достатъчни за цялото лице и деколте. Нанася се на суха кожа, леко се масажира (около минутка – две) след това се отстранява с хладка вода. При допир с водата се получава лека пяна, която почиства в дълбочина порите. Като последна стъпка от почистващия ритуал се препоръчва няколко вплискания със колкото се може по-студена вода, за да за затворят порите.

Моите впечатления от Purifying Cleanser на Tata Harper

 Сам по себе си, този почистващ продукт, много ми хареса. Той е приятен, ароматен, лесен за употреба и има прекрасна опаковка. гГоемият му проблем, обаче е цената. Макар и количеството продукт да е сериозно ( 125 мл, които наистина са доста икономични и издържат повече от 2 месеца всекедневна упортеба), мисля че цената е прекалено висока. Както и да го гледам, 58 Евро за почистващ продукт си е инвестиция. Наясно съм че не трябва да се питам защо органичните продукти са толкова скъпи. Съзнавам, че правилният въпрос би бил „защо не органичните продукти са толкова евтини?“ И въпреки това, има прекрасни органични клензъри които макар и не евтини са доста по-достъпни от този на Tata Harper.

Присъдата

 Бих ли го препоръчала?  Да, ако ви се харчат повечко парички. Да, ако имате възможност да си го купите директно от САЩ, където е  малко по-евтин. Незаменим ли е? Определено не. Напоследък органичните продукти са ми таргет и успях да тествам доста богат набор от органични клензъри, на половин цена и с много добри резултати. Бих ли си го купила пак? За момента – не. Продуктът наистина почиства страхотно лицето. След почти месечна употреба, порите на лицето ми (на нослето и челото особено) са доста по-фини. Този почистващ продукт матира доста успешно Т-зоната, но в топъл ден, към обяд трябва да прибегна отново към матираща пудра. И въпреки, че употребата му е истинско удоволствие за сетивата, не смятам, че той си заслужава цената.
Други почистващи продукти:
Измиващ гел на Mia Höytö : Kaunis Facial Cleansing Gel
Philosophy: Purity Made Simple

By Sani