Red Velvet Look

20/03/2016

Червени сенки нямам и обикновено не ползвам, но от време на време…ми влиза дяволчето и ми се приисква нещо по-нестандартно и дръзко.

Ето го и експеримента от днес 🙂

За базови сенки поставям малко от кремообразните Velvet Eyeshadow на Sephora ( Plum Velour 07). Не са червени, но имат лек червеникъв подтон, който ще се блендира  добре с червени сенки…или руж. Понеже нямам червеникави сенки, смесих малко от прахообразния руж на Marc Jacobs, 210, Irrisistible ( от линията Shameless) с малко от Fusion Blush and Illuminator 203 на Inglot. И размесих директно с кремообразните сенки на Sephora по целия клепач докато не постигнах желания цвят. Това прилича повече на изпълнение в кухнята, отколкото на каквото и да е друго, но ми се получи.

combine_images2

С четка за блендиране (Mac 217) и много тъмнокафяви-почти черни сенки (Craved, от Naked Basics на Urban Decay) опушвам грима във външната страна на окото. С черна очна линия (AMC, Inglot 077), очертавам горния контур на окото точно над миглите. За долния клепач – предпочитам молив, пак черен, в случея Chanel Stylo Yeux waterproof. Поставям двоен слой спирала (Bobbi Brown Smoky Eyes,черна) и на горните и на долните мигли за един по-драматичен и подчертан поглед.

На лицето поставих малко фон дьо тен ( Dior Nude Air в цвят 23) и с Beautyblender-а разнасям до пълно покритие. Следва бронзираща пудра – без да контурирам, с голяма пухеста четка нанасям на тройка бронзъра ( MAC-Bronzing Powder – golden). За да придам повече изящност на лицето, поставям и малко от хайлайтъра на Kevin Aucoin – The Celestial Powder CandleLight – на полукръг около очите, в чупката на горната устна под носа и малко на брадичката.

20160305_164322-1

С пигментите на MAC – pigments( цвят шампанско), осветих малко погледа като поставяме малко блясък във вътрешната страна на окото. И завършваме с фиксираща пудра, тип loose powder, като тази на KIKO, Velvet loose, в тон Light.

Червилото е очарователен подарък от сестричка – Guerlain – малко бижу в страхотен nude цвят. Все пак, да не отнема вниманието от очите:)

combine_images3

By Sani