Renaissance Mask на Oskia

27/10/2016

Марката Oskia я споменахме при отварянето на Октомврийската кутия на Look Fantastic. Продуктът Renaissance Mask толкова ми хареса, че реших да му отделя малко повече внимание.

Oskia е английска марка, създадена в Лондон, а нейното име е от гръцки произход и означава „красота“ и снабдяване „с хранителни елементи“. Това е и основната идея на марката – да създаде  продукти, които да снабдят кожата с всички необходими съставки, за да е добре балансирана и най-вече здрава.  Продуктите на Oskia са с 98% естествени съставки и не съдържат вредни за кожата химически елементи като парабени, сулфати, и т.н. Много от тях са напълно органични, като например Oskia Renaissance Mask, за която става въпрос днес.

Бях слушала много за марката, но не бях пробвала нищо до началото на този месец. Както вече сме споменавали многократно, и двете създателки на Grimche сме истински маниачки на тема маски за лице. Причината за това не е само ефектът от употреба, резултатът след кратко време, но и асоциацията с  приятен момент на релакс, едни 15-20 минутки, които са си само за мен. Именно за това, и двете имаме много маски за лице, но те никога не са достатъчно! Всъщност маските, които аз притежавам са толкова много, че ако всеки ден ползвам различна, няма да повторя продукт поне в следващите две седмици. Разнообразието при мен е необходимост, защото според момента, настроението или нуждите на кожата, нанасям различна маска или няколко маски.
OSKIA RENAISSANCE MASK PACKAGE

 Renaissance Mask

Renaissance Mask е представена в полу-прозрачна кутийка, с бяла пластмасова капачка, много лесна за отваряне и „загребване“ на необходимото количество продукт. Разбира се, от хигиенни съображения, бих предпочела да беше в тубичка, от която да изтисквам само необходимото количество, но в крайна сметка това е стандартна опаковка за маските за лице. Самата маска е прасковена на цвят, с кремообразна леко лепкава текстура и деликатен аромат на рози, маракуя и други плодове, които не съм способна да идентифицирам по отделно. Ароматът бързо изчезва, а при разнасяне продуктът става кремообразен, променя цвета си на бял, което индикира, че е правилно нанесена.
OSKIA RENAISANCE MASK OPEN
Маската е предназначена за използване веднъж, до два пъти в седмицата, за всеки тип кожа и обещава всичко в едно: на първо място, (и благодарение на натурални плодови киселини) – лек и много нежен пилинг , като я почиства в дълбочина и я зарежда с необходимите витамини и минерали. Целта е балансиране кожата на лицето, за да изглежда тя блестяща, здрава и мека.  На второ място, без агресивни частички, ексфолира, като изравнява тена и премахва неравностите от нея.  На последно място, тя подхранва кожата в дълбочина, като видимият резултат след това е избистрен и изравнен тен на лицето. В дългосрочен план,Oskia обещава намаляване на най-фините бръчки и освежаване на кожата.
След първа употреба останах очарована от резултатите, които видях и те съвпадат напълно с обещанията. Ако трябва да обобщя с пет думи:  идеална блестяща кожа за 15 минутки.
OSKIA RENAISSANCE MASK
Маската се нанася на сухо, почистено лице с лек масаж, докато не се промени цветът и от розов в изцяло бял. Действа десетина – петнадесет минутки, а след това се отмива с хладка вода. При отмиване, лекото и масажиране прави консистенцията и млечно кремообразна (нещо като на тоалетно мляко), което спомага за двойното почистване на кожата. Разбира се, след това следва стандартната рутина – тоник, серум, крем, и каквото още ви се хареса. Освен страхотната кожа, която се откри след отмиване на Renaissance Mask, бях приятно изненадана от начина, по който кожата ми пое серума и крема за лице – имах чувството, че буквално го изпи и продуктите попиха в дълбочина.
Цената на Oskia Renaissance Mask е 57 Евро, за 50мл, и може да се закупи от Lookfantastic, където (ако си следим мейла редовно) има поне 15% намаление, което прави така скъпите продукти им малко по-достъпни. Или можем да го погледнем и по друг начин: ако трябва да закупим по отделно продукти за ексфолиране, измиване и хидратиране, то те всички заедно биха излязли доста по скъпо. Мисля, че маската е изключително подходяща за момичета със суха или дехидратирана кожа, пъпчици, както и със сивкаво „изморена“ и преждевременно старееща кожа. За себе си съм убедена, че ще си купя продукта поне още два-три пъти, защото за мен той е едно прекрасно „всичко-в-едно“.
%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b8

By Sani