Маска за лице с колаген и хиалуронова киселина от Royal Skin: Animalian Mask – Sheep

04/07/2016

Маска за лице с колаген и хиалуронова киселина от Royal Skin: Animalian Mask - Sheep

Вече съм споделяла слабостта си към маските за лице и не спирам да търся и опитвам нови и нови маски. Като цяло имам фаворити, които мисля, че винаги ще купувам, но и такива, които в някакъв момент просто решавам да опитам и не закупувам никога отново. На скоро Skin 18  през  блогърската си програма, ме изненадаха с една много интересна маска за лице от серията The Animal Mask. И въпреки, че маските от този тип (т.нар. sheet mask) определено не са по вкуса ми и откровено ги избягвам, мога да ви кажа, че тази беше една от най-забавните маски не само от този вид, но и по принцип. Вероятно по-луда и забавна за сега остава само Gravity Mud на Glamglow, която разбира се, е маска от съвсем друга категория.

pjimage (3)

Маска за лице с колаген и хиалуронова киселина от Royal Skin: Animalian Mask – Sheep

Първоначално, опаковката е напълно очаквана за такъв вид продукт. Направи ми впечатление, че на нея имаше нарисувана офца, а маската се предполага, че е от хидратантния вид, силно освежаваща, с колаген и хиалуронова киселина. Докато отварях пакета, се надявах да не е хлъзгава, за да не я изпусна няколко пъти преди да стигна до слагане върху лицето си (основната причина, поради която избягвам този вид маски), но всъщност тя представляваше тънко, добре напоено фолио, което се разгъна лесно, без да се хлъзга и полепна перфектно върху лицето ми. Докато я разгъвах, видях картинките и общо взето бързо добих идея за „комикса“, който ми се готвеше.

Нямам забележки относно размера на маската – въпреки, че беше малко по-голяма от това, което бих искала да е, тя обхвана добре лицето ми и не се хлъзгаше по него и съответно не изискваше непременно да стоя легнала докато я нося. Съответно имах възможност да се полюбувам на изображението в огледалото. А то беше… на офца.

Маска за лице с колаген и хиалуронова киселина от Royal Skin: Animalian Mask - Sheep

Обещанията на маската са стандартни за хидратантна и освежаваща маска: тя съдържа колаген и хиалуронова киселина и следователно предлага ревитализиране и подхранване на кожата, озаряване на угасналата и изморената кожа на лицето и спомага за изглаждането на тона на кожата като го изравнява.

Сложих маската и останах с нея не 15-20 минути както е препоръчително, а повече от половин час. Мигновеното хладно усещане беше много приятно и освежаващо и ако зависеше само от това – със сигурност бих си сложила маската отново. След премахване, зачервяванията, които понякога се появяват около устата ми бяха по-малко видими, но не забелязах какъвто и да е ефект върху текстурата на кожата (не я усетих загладена).

Разбира се, ефектите не са драстични и на снимка са почти неуловими, но са видими в близък план, пред огледалото. Също така, те не са дълготрайни. Категорично бих препоръчала маската, особено при сегашната и цена от 1.80 USD тук. А забавлението при използване, категорично е гарантирано.