Маска за тяло от Мъртво Море: See See Dead Sea Mud Body Wrap

09/05/2017

Маска за тяло от Мъртво Море See See Dead Sea Mud Body Wrap

Мъртво Море е странно място. Езеро, но солено. На сушата, но под морското развнище. Свойствата на калта по бреговете му са били известни на човечестото от дълбока древност. В днешно време, именно от това място тръгва един голям дял на козметиката: тази с минерали от Мъртво Море. С безспорните си качества, тези продукти – натурални, чисти, без химия и неопетнени от фармацефтичната индустрия, са познати на всички ни. Една от първите ми кални маски с минерали от Мъртво Море, беше именно от Израел, от брега на това странно място. Винаги поддържам наличност в къщи на поне една такава маска (за лице) и смея да твърдя, че през годините през ръцете ми са минали много брандове. Сред тях имам фаворити, като на скоро добавих и нов – See See. Тази марка от скоро е налична в Beautyskin.bg.

Маска за тяло от Мъртво Море 2 See See Dead Sea Mud Body Wrap

See See Dead Sea Mud Body Wrap

Това е кал, от най-ниската точка на земята. Продуктът идва в найлонова опаковка, която го предпазва идеално при транспорт и запазва свежестта му. Преди употреба обаче, за удобство, може да се извади необходимото количество в отделен съд или да се пресипе цялото количество в буркан. Аз се спрях на първия вариант и след като отделя необходимото ми количество, затварям оригиналната опаковка, която съхранява продукта. Не бих казала, че това е предпочитана от мен презентация на подобен продукт, но тя в никакъв случай не ми създава неудобство при употреба.

Маска за тяло от Мъртво Море 3 See See Dead Sea Mud Body Wrap

Но да преминем по същество – към омазването. В този продукт има над 20 елемента, които са благоприятни за кожата. Както подсказва името му, калта, която се съдържа в опаковката се използва за маска на тялото – т.нар body wrap. И може да ви изглежда лудо, но има много екзотика в това да си направи човек маска с кал от Мъртво Море в тишината (и чистотата) на собствената си баня.

Използване на See See Dead Sea Mud Body Wrap

Според инструкциите за употреба, калта се разнася на равномерен, тънък слой, по тялото. След 20 мин. се отмива, под душа. Продуктът в опаковката е с лек мирис и с очакван сиво-зелен цвят. Консистенцията е много фина и се разнася много лесно върху кожата. Калта на See See може да бъде разнесен на много тънък слой като към нея се добави малко вода. Това прави продукта много икономичен и с количеството от снимката успях да намажа цялото си тяло. Върху кожата ми продукта изсъхна много бързо, като разбира се, времето на изсъхване зависи от плътността на слоя. Тънък, покривен слой при мен засъхна за 10 мин.

Маска за тяло от Мъртво Море See See Dead Sea Mud Body Wrap

След отмиване, кожата ми остана гладка и мека, като след пилинг и… още нещо. Тенът ми беше видимо изсветлял и разнасянето на лосион беше истинско удоволствие. При отмиване, „оцапването“ под душа беше стряскащо само докато отмивах продукта. Фината му консистенция не е лепкава и при контакт с водата, калта много лесно се отмива както от кожата, така и от плочките и душкабината. В See See Dead Sea Mud Body Wrap, обаче, ми се струваше, че има още потенциал и реших да си поиграя с продукта в една друга, по-специална процедура.

Процедурата с See See Dead Sea Mud Body Wrap

Първият път, когато ме омазаха с кал от Мъртво Море, беше професионално, в спа център. По онова време, правех процедури за отслабване. Отслабващ ефект от процедурите определено имах, но всяка процедура подобряваше чувствително и вида на кожата ми. След всяка процедура кожата ми беше много по-стегната, изглеждаше много здрава, хидратирана и я усещах като дишаща. Реших да подложа See See Dead Sea Mud Body Wrap на същия тест.

Маска за тяло от Мъртво Море 5 See See Dead Sea Mud Body Wrap

След душ, нанесох маската първо по краката, а след това ги увих в прозрачно фолио, без да стягам. Направих същото с ръцете, а най-накрая намазах и тялото. След това, със затоплени кърпи (от сушилнята) покрих тялото си и се завих с одеало. Времето, което издържах беше 40 минути, таргетът ми беше един час. Можех спокойно да си полежа и още, но много ожаднях, за това ако правите body wrap, задължително си оставете вода на близо.

При отмиване на калта в банята, използвах момента да си направя пилинг. Фината консистенция на See See Dead Sea Mud Body Wrap е идеална за това. Нанесох стандартния лосион за тяло, който се изпи от кожата ми и се наложи да нанеса втори слой.

Резултатите от See See Dead Sea Mud Body Wrap

Ако трябва да определя кожата си с две думи – то те ще са „почти бебешка“. На първо място усетих кожата на тялото си почистена и много свежа. Усещах я хидратирана и много по-плътна и еластична. Тонът на кожата ми беше видимо озарен. Разбира се, зад всичко това има наука. Калта от Мъртво море е богата на калий, калций, магнезий, желязо и самата процедура подобрява циркулацията на кръвта и има мощно детоксикиращо действие върху кожата. Допълнително, с повишаване на телесната температура, се забързва метаболизма, увеличава се изпотяването и от там, при регулярни процедури, може да се стигне до намаляване на целулита, намаляване на цялостните обеми или иначе казано – отслабване.

При по-мазни кожи, които образуват пъпки по гърба, например, See See Dead Sea Mud Body Wrap според мен ще даде страхотни резултати. Аз направих процедурата след тренировка и след нея мускулите ми се отпуснаха и усещах тялото си много леко. В този смисъл, отделеният час със See See Dead Sea Mud Body Wrap имаше и друг ефект, освен разкрасителен.

В заключение

Продуктът може да се използва и при душ, единствено с масажен и ексфолиращ ефект. Тогава също ще има положително вляние върху кожата, което е осезаемо.  Ако го използвате така, ще останете с впечатление, че той много цапа, въпреки че лесно се отмива. При цялостната процедура, част от него се абсорбира от кожата, а друга част – остава по найлоновото фолио. Така при отмиване, количеството кал не е прекалено и така да се каже, е контролирано. При отмиване имах кал в банята, но тя в никакъв случай не беше повече от остатъците при пилинг, които оставям след себе си.

Цената на See See Dead Sea Mud Body Wrap е 14.99 лв за 500 мл., като това количество ще стигне за около 4-5 процедури. Той е наличен в Beautyskin.bg и аз категорично го препоръчвам за едно прекрасно спа изживяване у дома.

 

 

 

 

  • Продуктът ми е предоставен безплатно за проба от Beautyskin.bg. Въпреки че не съм заплатила за него със собствени средства, настоящият пост отразява искреното и обективното ми мнение за него.