Sephora Creamy Night Mask Moisturizing and Plumping Hyaluronic Acid

28/01/2017

Sephora Creamy Night Mask Moisturizing and Plumping Hyaluronic Acid

Sephora Creamy Night Mask Moisturizing and Plumping Hyaluronic Acid напоследък ме връща към спомена за хидратирана и сияйна кожа. Докато бях бременна се радвах на хубава кожа, разкошна коса и здрав сън. Но нашата Емма вече е факт, а с нея последиците от остатъчните хормони в тялото. Макар и да нямам стандартния косопад, от който се оплакват повечето майки, косата ми вече не е толкова блестяща и здрава както през изминалите девет месеца. За кожата – не искам и да ви разказвам. Изведнъж тя стана суха, и някак си не намирам достатъчно удовлетворение и хидратация в кремчетата, които използвах преди това.

Към хормоналните промени се добавя и страшно студената зима, в която реши да се пръкне дъщеря ми. На нейно място, аз категорично бих изчакала до август, но тя е малка и още не знае. Тези сибирски температури буквално изпиват малкото живинка и хидратация, която имам останала в кожата. Към всичко това, остана да добавя само дългите безсънни нощи, прекалената консумация на кафе и шоколад за да добиете представа за състоянието на кожата ми! Хубавото е, че знам че всичко е временно. След няколко месеца, кожата ми ще се върне към стандартното си състояние (смесена, с мазна Т-зона). Докато все още се чистя от хормоните, реших да взема мерки. Имах нужда от нещо много бързо и лесно, за това се спрях именно на маска за лице.

Защо Sephora Creamy Night Mask Moisturizing and Plumping Hyaluronic Acid?

Sephora Creamy Night Mask Moisturizing and Plumping Hyaluronic Acid

Като за начало трябва да си призная, обожавам маските и това не е тайна! На второ място, вече имам опит с маските на Sephora, а те са доста добри като качество и цена. Реших в полза на Sephora Creamy Night Mask Moisturizing and Plumping Hyaluronic Acid, нов продукт, защото знаех, че дори и да не се окаже невероятна, няма да е голямо разочарование.  При мен, както при повечето хора, разочарованието е право пропорционална зависимост и на цената – колкото е по-скъп един продукт, повече очаквам от него и разбира се шанса за голямо разочарование нараства. Последната причина за избора на тази маска е че не се отмива. Това я прави я прави много удобна и бърза за употреба.

Sephora Creamy Night Mask Moisturizing and Plumping Hyaluronic Acid – опаковка, текстура и употреба

Sephora Creamy Night Mask Moisturizing and Plumping Hyaluronic Acid

Маската е в простичка тубичка от 60 мл, бяла на цвят с бяла капачка, много практична и удобна. Цветът е кремав, а текстурата лека и нежна. При допир с кожата буквално се топи като топло масло. Нанася се тънък слой върху предварително почистена кожа без да се отмива. Оставя се да подейства цяла нощ и на следваща сутрин се отмива при стандартното сутрешно почистване на лицето. Препоръчва се употреба един до два пъти на седмица.

Мнението ми за този продукт се обобщава в една дума:

Удоволствие. Продуктът ухае невероятно и наистина има видимо действие на сутринта. Опасявах се, че би изцапала възглавницата и чаршафите, но опасенията ми бяха напразни. Разбира се, подобни продукти не нанасям непосредствено преди лягане, а веднага след вечерната рутина. Това им дава достатъчно време да попият в кожата без да оставят следи върху възглавницата.

Маската е обогатена с хиалуронова киселина, която хидратира кожата в дълбочина. На следващия ден не само, че не се събуждам с прекалено сухо лице, а напротив. Имам обожаваната от мен светла и блестяща кожа. Единственият недостатък на продукта е че не я ползвам веднъж или два пъти в седмицата по предписание. Ползвам я ако не всеки ден, то през ден. Хидратацията, която дава е много добра, но се задържа в кожата ми не повече от ден до ден и половина. Разбира се, при толкова честа употреба, тубичката от 60 мл. се изчерпва бързо. Цената и е около  26 лв.  и много пъти я купувам при намаление на продуктите на Sephora.

By Sani