Колекция есен 2016 на Sephora

02/09/2016

Колекция есен 2016 на Sephora

Знаете колко харесвам продуктите от собствената марка на Sephora и днес ще ви разкажа за някои от тях, които марката предстои да лансира съвсем скоро. Това са част от продуктите от Колекция есен 2016 на Sephora.

Sephora Flawless Complexion Sponge

Колекция есен 2016 на Sephora

 

Определено напоследък предпочитам гъбичките за нанасяне на фон дьо тен пред четката, а и от доста време търся заместител на моя Beauty Blender, с който разполагам в доста вариации и размери. Гъбичката на Sephora Flawless Complexion Sponge  ме заинтригува най-вече с формата си. Тя не е познатата яйцевидна, а има два заострени края с различна големина и реално обединява в себе си два размера Beauty Blender-а – големия и средния по размер. Като цяло съм открила, че имам няколко критични и трудно достъпни зони по лицето – а именно под очите и около ноздрите, които ме принуждават сутрин да използвам два размера гъбички.  Sephora Flawless Complexion Sponge елиминира тази необходимост. Макар и да не увеличава обема си така осезаемо колкото оригиналните Beauty Blender-и, когато се намокри, тя става по-голяма и по-мека от сухото си състояние. Забелязах, че категорично поема по-малко фон дьо тен при нанасяне от Beauty Blender-а, защото повърхността и е по-твърда, но нанася всякаква основа гладко и без следи, като втора кожа.

Като цяло гъбичките на Sephora (имах до скоро  High And Dry High Density Sponge) винаги са ми допадали и резултатът с тях винаги е бил повече от перфектен. Тази гъбичка не е изключение. С нея се нанасят перфектно течен руж, хайлайтър и коректор, като двата размера и двата заострени края спомагат за прецизността. Вероятно поради не толкова порестата си структура, Sephora Flawless Complexion Sponge не пуска пигмент при измиване, въпреки яркия си розов цвят, като в същото време е достатъчно мека и се почиства много лесно. Това е продукт, който ще използвам с удоволствие през следващите месеци и вероятно след като се амортизира ще закупя.

Sephora Rouge Matte Lipstick

Колекция есен 2016 на Sephora

След Sephora Rouge Shine и Sephora Rouge Cream бях особено любопитна да се докосна до Sephora Rouge Matte. Интересът ми беше засилен собено в контекста на предпочитанията ми към матовите червила, които са ме обзели тази година. Това червило надмина и най-дръзките ми очаквания. Смело мога да заявя, че с нищо не отстъпва на матовите червила на марките от висок клас – Estee Lauder и Chanel, например, освен може би, с цената. Червилото е с много мека текстура, нанася се изключително лесно като буквално само се разстиля по устните, като оставя категоричен матов завършек. Пигментацията е отлична и въпреки, че това съвсем не е най-дълготрайното червило, което имам, то се износва много равномерно (на снимката) без да оставя устните напукани и голи. Sephora Rouge Matte Lipstick има две основни преимущества: то е доста комфортно за носене, т.к не изсушава устните прекалено много ипостига изключителни резултати в заглаждането на устните. Цветът М11 – Rebel Chic, какъвто е моето червило, е прекрасен – тъмен, матов и в същото време лесен за носене.Колекция есен 2016 на Sephora

 

 

Sephora Beauty Amplifier

Колекция есен 2016 на Sephora

Sephora Beauty Amplifier е праймър за сенки, който изключително много ме изненада с консистенцията си. Всъщност очаквах кремообразна текстура, а тя се оказа прахообразна. Както многократно съм споделяла, праймърът за сенки е основен за мен продукт и много малко са продуктите в този клас, които върху моя клепач изпълняват функциите си по предназначение. Sephora Beauty Amplifier матира основата на клепача като леко изравни пигментацията, а върху него сенките ми се блендират гладко и в рамките на деня не се набраха. Този продукт категорично няма да замени сегашният ми кремообразен праймър (Urban Decay), но категорично ще го използвам за онези дни, в които нося само спирала и очна линия и ярко червило – визия, който напоследък предпочитам.

Колекция есен 2016 на Sephora

Sephora Outrageous Eyeshadow

Колекция есен 2016 на Sephora

От както открих течните сенки с кремообразна текстура, те станаха незаменим продукт за дните, в които бързам. Обожавам тези продукти, защото се нанасят лесно, не изискват праймър, а перленият им завършек стои непретенциозно, но изтънчено. Често нанасям върху тях прахообразни сенки – понякога отгоре, а понякога само в сгъвката на окото и всяка пресована сянка върху тях придобива прекрасен сатенен завършек. Казвам всичко това, защото едни течни сенки винаги оценявам според това колко бързо попиват (не трябва да е прекалено бавно, но не трябва и да засъхват мигновено), пигментацията, която оставят и тяхната издръжливост. Sephora Outrageous Eyeshadow се справя добре с два от тези три показателя. Тя е с отлична пигментация, не помръдва цял ден, не се набира, но буквално попива мигновено в кожата. Завършекът, който оставя е равномерен, но преливането е почти невъзможно. Аз лично успях да ги прелея с много упоритост и с четка, когато на ръката си ги смесвах с друг нюанс течни сенки, докато постоянно надргаждах цвета.

Колекция есен 2016 на Sephora

Sephora Colorful Eyeliner

Колекция есен 2016 на Sephora

Очните линии не присъстваха до скоро ежедневно в грима ми, но това лято определено завладяха дял. Всъщност това се случи, след като от Sephora  ми изпратиха да изпробвам новите им водоустойчиви очни линии в син цвят, а след това сама си закупих кафявия. Това което харесвам като цяло в очните линии на марката и това важи с пълна сила и за Sephora Colorful Eyeliner е тънката и прецизна четчица, която осигурява лесно нанасяне. Sephora Colorful Eyeliner има дълга четчица, която прави захвата по-удобен. Завършекът е матов и плътен и издържа цял ден без да се излюпва, напуква, пада, размазва или каквито и да е други неприятни последствия.

Горните, заедно с други продукти ми бяха предоставени от Sephora безплатно и този пост отразява моите впечатления от тях. Също така получих бронзиращата пудра Sun Disk (Limited Edition) и палитрата Vintage Effect Filter, за които може би ще разкажа съвсем скоро, след като си поиграя още малко с тях. А до тогава, кой от тези пет продукта допадна и на вас?