Маски за крака на Sephora: Almond and Lavender Foot Masks

10/08/2016

Обожавам маските за еднократна употреба на Sephora, но вие вече вероятно знаете това. Преди време вече ви разказах за маските за лице, за маските за околоочната зона и сега логично идва ред и на най-новото – специални маски за ръце и крачета! Всъщност, маската за ръце не си я взех, т.к. все пак имам добри кремове, които решават всичките ми проблеми в тази зона. Но за крака!?! О да, коя от нас не страда от напукани пети и сухи пръстчета през лятото? Цял ден със сандали, дори и да се опитвам да се грижа за краката си, то повече от 2-3 пъти на седмица не стигам да им нанеса крем. За това в момента, в който ги зърнах, купих и двете разновидности на маската за крачета, които намерих в магазина.
GREEN MASK
Първата маска е в опаковка цвят тюркоаз с наименованието Almond Food Mask „Comforting and Nurishing“ за сухи и напукани крака. Тя е напоена с течност-крем, богат на бадемово масло и има за цел бързо да подхрани и подобри сухата и напукана кожа на краката.
LAVENDER MASK
Втората маска е в лилава опаковка, казва се Lavender Foot Mask „Refreshing and Relaxing“ и е за уморени крака. Тя е с отпускащо действие и бонус аромо-терапия. Както и самото име подсказва, тази маска е силно обогатена с лавандулово масло и е идеална за вечерна употреба, след тежък и дълъг ден.
FOOD MASK OPEN
Маските са за еднократна употреба, и при отваряне намираме нещо подобно на чифт чорапки, бели, с двойно покритие. Във вътрешната, повърхността наподобява тензух, напоен с крем а от външната страна – найлоново покритие, което предпазва продукта от разтичане. На самите чорапи е отбелязано кой е левият и кой е десният, обуват се много лесно и благодарение на едни малки лепенки, прилепят перфектно към крачето,за да не падат. Макар и да не е изрично упоменато, разхождането с поставени чорапи-маска е нежелателно, но ако случайно трябва да станете и да направите две крачки, (за чаша вода например), няма проблем – издръжливи са и не пропускат течност.
FOOD MASK ON
Слагам чорапките, на чисти и сухи крачета,  оставям ги да подействат около 20 минутки (А защо не и 30?), след това ги свалям и леко масажирам крачетата докато попият остатъка от продукта. Отмиването е излишно – тъй като по краката не остава практически никакъв продукт, а завършекът от маската не е мазен.
FOOD MASK RESULTS
Ами… влюбих се в тази маска. защото е лесна за употреба и дава отлични резултати. Всъщност, никога не съм постигала подобни резултати в домашни условия! Всички маски на марката Sephora действат добре, но от тези за крака съм във върл възторг!
Цената им е 8 лв, но много често можем да намерим намаления с 20% на всички продукти от марката Sephora, така че смятам да си купя огромно количество от тях и да си ги нанасям поне един-два пъти на седмица. Краката определено ще ми се отблагодарят за това усилие.
От двете разновидности, на мен специално ми допадна повече бадемовата, но на моя съпруг, който е мързелив, но се изкуши от лекотата на употреба, му допадна повече лавандуловата. Вероятно въпрос на вкус.

By Sani