Sephora SOS Beauty Kit

03/08/2016

Бях на шопинг (терапия) и вече почти на касата зърнах това малко несесерче, буквално миниатюрно, което толкова много ми хареса, че го мушнах веднага и без колебание в кошницата. Квадратно, малко, коралово на цвят, то е толкова мъничко, че се събира във всяка дамска чанта, но в същото време е пълно с девет основни продукта за „първа beauty помощ“. Разбира се, че няма начин да не се влюби човек ако не друго, то поне в идеята на този продукт. Комплектът е на марката Sephorа, страхотен цвят, с цип, тип кожено и си го купих за 10 Евро ( страндартната цена е около 12.50 Евро, но имаше 20% отстъпка на всички Sephora продукти). В последствие разбрах, че вече го има и в магазините в България на цена от около 30 лева. Реших, че е много практично, особено за път, самолет, за в чантата…и след като изхабя продуктите, които идват вътре, мога да го запълня с мои продукти, обикновено миниатюри, и да продължа да си го нося в чантата.
Но да разкрия и какво си намерих вътре:
SEPHORA SOS BEAUTY KIT NAIL POLISH
1. Първото нещо, което намираме са две опаковани салфетки напоени с лакочистител. В предвид че обикновено ползвам лакочистителя точно на Sephora и го харесвам много, това определено ще ми влезне в употреба.
 SEPHORA SOS BEAUTY KIT MAKEUP REMOVER
2. Точно по същия начин опаковани като лакочистителя намираме и две мокри кърпички за почистване на грим за очи. Това е може би едно от най-ценните неща защото най-много мразя да си лягам с грима по очите, пък било то и в самолета на дълъг нощем полет. Така, това с моя мини несесер това няма да се случи – хем ще съм в подобаващ грим през деня, хем няма да се чудя как да го сваля преди да заспя в самолета. Единственият проблем е че тези две кърпички ще свършат много бързо, но мисля че се продават и такива за попълване.
 SOS Beauty Kit
3. Трето, намерих и едно страхотно розово огледалце, много компактно идеално за един бърз поглед преди всяка важна среща.
 SOS Beauty Kit
4. Една много малка сладка и двойна пиличка за нокти, с по-едра и по-ситна страна, според нуждата. Така счупеният нокът поне няма да се превърне в трагедия. Или поне на пръв поглед.
 SOS Beauty Kit
5. Два ластика за коса – нещо което не знам защо, винаги забравям да си взема. Единственият проблем е че ластиците за коса които идват не са от любимите ми, но винаги мога да добавя моите любими Invisibobble. Така ще са ми под ръка.
 SOS Beauty Kit
6. На последно място, една малка пинцета, в същия цвят, в който идва и огледалото. Така, в момента, в който зърна това растящо косъмче на веждите ще мога да го отстраня още на момента.
Калкулацията е следната: лакочистителят, кърпичките за премахване на грим и ластиците за коса са по 2 бройки, така излизат общо 9 елемента съдържащи се в този миниатюрен несесер.
Да си призная честно, аз го купих най-вече заради размера на самия несесер. от колкото за съдържанието му, идеята за това, което има в него, ме очарова. Разбира се, комплектчето, макар и миниатюрно, предстои да еволюира в процеса на употреба. Ще добавя минимум един балсам за устни, някое мини-моливче за очи (сега поне има миниатюри за всичко), една мини спирала, едно мини-парфюмче, един мини околоочен крем (макар че и стандартен формат от 15 мл също би влезнал), и т.н. Опциите са изкушително много. Всъщност, те са толкова много, че онова, което на момента ми се видя страхотно предимство,в процеса на еволюция, е възможно това да се окаже и недостатък. Макар и почти всичко да имам в миниатюри, има някои неща, любими продукти или онова „нещо без което не мога да живея“, което ще се окаже, че не влиза в новата ми придобивка.
Но, като цяло, предричам дълго и ползотворно приятелство.

By Sani