Матово червило от Sephora: Wonderful Cushion Matte Lipstick

17/05/2016

МАТОВО ЧЕРВИЛО ОТ SEPHORA WONDERFUL CUSHION MATTE LIPCREAM

Sephora Wonderful Cushion Matte Lipstick е последната новост в колекцията на Sephora Wonderful Collection, в която по-рано тази година излезе очна линия и основа тип „cushion“, а скоро очакваме бронсеант и руж. Днес обаче ще ви разкажа за Wonderful Cushion Matte Lipcream и с какво ме впечатли този интересен пигмент за устни, който като продукт наподобява червило. „Cushion“ гримът е последната лудост, която достигна Европа под южно-корейско влияние и изглежда определено ни допадна.

МАТОВО ЧЕРВИЛО ОТ SEPHORA WONDERFUL CUSHION MATTE LIPCREAM

Опаковката на продукта е стандартна и напомня много на Melted на Too Faced. Името на продуктът идва от апликаторът, който е мека и кръгла гъбичка, приятна при допир, с много леко гумено усещане. В началото ме притесняваше формата му, но напразно –  гъбичката е доста прецизна и разнася продукта идеално. Продуктът излиза с изстискване, през малък отвор, като напоява гъбичката за идеално дозиране и нанасяне. Както обичам да казвам – красотата на простите неща.

Не опаковката, обаче, а формулата е специалното на този продукт. Всъщност Wonderful Cushion Matte Lipcream е разработен на основата на масло от ши и матово червило, които дават напълно матов завършек, който не бих казала, че е хидратиращ, но в никакъв случай не е и изсушаващ. Като имате в предвид, че устните ми са склонни към изсушаване, Wonderful Cushion Matte Lipcream не потъна в гънките на устните ми и се разнесе много равномерно, без да акцентира сухите участъци. Консистенцията му е много странна – хем кремообразна, но с матов завършек. Нанасянето е много фино, на тънък слой, няма аромат и е много приятно и удобно за носене. Върху устните ми издържа около три часа без пренанасяне.

Wonderful Cushion Matte Lipcream

обещава да бъде матово червило, много добре пигментирано, което да дава изглед на току що нахапани устни. Обещанието за матово червило е напълно изпълнено, както и това за пигментацията, но това за току-що нахапани устни – не смятам. Цветовете, в които се предлага са в розово-лилавата гама, доста ярки и неонови, прекрасни, но в същото време не особено естествени. В този смисъл, според мен тези цветове няма как да придават ефекта на свежо нахапани естествени устни. Според мен, на тази колекция определено и липсва едно прекрасно червено. Въпреки силната пигментация и неонов оттенък, на мен тези цветове ми отиват и считам, че биха допаднали на всяка една от нас с по-светъл тон на кожата.

Взех си два цвята – Wonderful Fuchsia и Wonderful Rosy, които ми се сториха най-лесни за носене. Ето ги и как изглеждат те.

МАТОВО ЧЕРВИЛО ОТ SEPHORA WONDERFUL CUSHION MATTE LIPCREAM

МАТОВО ЧЕРВИЛО ОТ SEPHORA WONDERFUL CUSHION MATTE LIPCREAM

 

Wonderful Cushion Matte Lipcream закупих от Испания за цена от 7 Евро, но колекцията вече е и в нашата Sephora за 24 лева за бройка. И ще кажа направо – това е едно от най-удобните за носене матови червила, които аз съм пробвала и го препоръчвам горещо.