Shopping: Моите топ 5 сайта за пазаруване

15/06/2016

Shopping: Моите топ 5 сайта за пазаруване

Пазаруването онлайн на каквото и да е, с един клик, в малките часове на нощта, се е превърнало в любимо занимание. От него по-хубаво е само пазаруването на козметика онлайн, в малките часове на нощта. Често ме питат къде и как се намира даден продукт или марка, а отговорите ми се свеждат обикновено до няколко онлайн магазина, като това са тези, които аз следя и посещавам. Магазините избирам по два основни критерия – да са на територията на Европейския съюз (т.е. да нямам допълнителни разходи за мита и ДДС, както и разходни до митницата, свързани с обяснения какво съм поръчала и за какво ми е) и цената на продуктите. С уточнението, че следя редовно промоциите, отстъпките и пазарувам основно при условията на такива, ето и любимите ми онлайн магазини за козметика:

Shopping: Моите топ 5 сайта за пазаруване

Сайт за пазаруване №1 – LookFantastic

Започвам с класиката – Lookfantastic. Това е английски сайт за бюти продукти, за където винаги има код за поне 10% намаление. Самият код е на страницата, или ако сте се абонирали, ви идва e-mail със съответната промоция. Всички поръчки са с безплатна доставка и обикновено идват за около седмица и половина. Има един единствен недостатък – от съображения за сигурност,  има ограничение от към поръчката на лесно запалими продукти като спрейове, дезодоранти, и всякакви аерозоли.
Вторият сайт, който също много често посещавам, е Feelunique. Отново е английски и доставя безплатно по целия свят. В сравнение с Lookfantastic, има едно предимство и един недостатък: предимството е, че можем да намерим нестандартни марки (Ana Sui, the Organic pharmacy, Perricone MD и т.н), а недостатъкът е, че цените са малко по-високи от Lookfantastic и имат по-рядко оферти с намаления. Иначе доставят приблизително за около седмица и половина до две, стандартна поръчка.
Ето и един култов сайт – Cultbeauty, където можем да намерим само култови продукти. Създателките на този онлайн магазин изпробват всеки един продукт, който продават и винаги оставят коментари за това кое най-много им е харесало. Тук няма продукти на LÓreal, Maybeline и Rimmel – това е място за капризни девойки, и разбира се цените в него са в съотношение с каприза. Сърдечно ви каня да го посетите – ще намерите марки, за които само сме чували от американски блогъри – Tata Harper, Anastasia Beverly Hills, Ecsentic molecules, и т.н.
Beautybay! Страхотно местенце, от което поръчките идват сравнително бързо – около седмица и най-вече ми харесва, защото мога да се сдобия от там с много американски, австралийски, исландски марки, които иначе трябва да поръчам от американски сайтове. От там си купувам  Bésame Cosmetics, Antipodes, Bioeffect, Colbert, Coola, и т.н.
И на последно място, по ред, не по предпочитание, е може би най-изисканият – за дрехи и за козметика. Там можем да намерим Tom Ford, Philip B, Tata Harper, Natura Bissé  и други марки, които аз лично асоциирам с високата класа (и дълбоки джобове) на известни актриси, модели или певици, и робини на добрата и изискана козметика. Говорим за Net-A-Porter На дрехите има намаление при летните и зимни разпродажби, но на козметиката обикновено няма. Разходката из бюти частта на сайта и се срещата с високия клас козметични марки определено създава нужди, далече от реалните, но пък това е идеална страница за страстни капризи.