Silver Crest Electric Foundation Applicator

22/12/2016

Silver Crest Electric Foundation Applicator

Ще започна с това, че електроуреди от неспециализирани за това магазини не купувам. Имам достатъчно дълга разочароваща практика на евтини джаджи, които са прекрасни по замисъл, но са технически неиздържани. Не коментирам цената – вероятно помните – LR Zeitgard е сред последните ми разочарования, чийто финансов размер още преглъщам. Моят любим, обаче, често си закупува разни нещица от Lidl и на скоро подочух разговор с негов приятел, в който обсъждаха, че качеството на уредите там не е никак лошо. Така, онази вечер пазарувахме – той на отвертките, аз на джунджуриите, когато

Silver Crest Electric Foundation Applicator хвана вниманието ми.

Silver Crest Electric Foundation Aplicator
Silver Crest Electric Foundation Applicator

За 13,99 лева, реших да си направя експеримент. Мотивите зад решението ми са два. Първо, защото Tati Westbrook има сходно устройство – Color Me Automatic Foundation Applicator (цена: 54 USD) и то изглежда много сходно на Lidl-ския му братовчед. Второ, защото обожавам да експериментирам и да разказвам за това. Silver Crest Electric Foundation Aplicator представлява уред за нанасяне на всякакъв тип основа за лице. Последователността за употреба, според инструкциите, е следната: 1/ Фон дьо тенът се поставя на гъбата. 2/ С нея се поставя първоначално, на точки, на обичайните места. 3/ С въртеливи движения фон дьо тенът се втрива в кожата, от средната част на лицето, на вън. Обещанията са за средно до пълно покритие.

Silver Crest Electric Foundation Applicator е малък, компактен.

Очаквах долнопробно китайско изпълнение. Получих задоволително китайско изпълнение. Уредът е малък, лек, но изглежда стабилен. Озадачи ме батерията – в уред с подобно предназначение, очаквам да видя стандартни батерии от 1.5 V. От батерията на кантара (паричка, 3V) знам, че този вид се намира по-трудно и е скъпа (хубавите са над 6 лева). Колко ще издържи батерията, предстои да разбера. В комплекта са включени 4 гъбички – две с по-гладка повърхност, предназначени за нанасяне на течни продукти и две с по-пореста структура – за прахообразни. Гъбичките се явяват консуматив и следва да се сменят ежемесечно. Нямам представа от къде се закупуват. С други думи, под въпрос е кое би било по-изгодно – закупуването на целия Silver Crest Electric Foundation Applicator или на гъбите и батериите. Но да преминем по същество.

Ден 1ви. Сряда. Ще нанасям със Silver Crest Electric Foundation Applicator основата Urban Decay All Nighter и течния бронзър Benefit Dew The Hoola

За тези, които не знаете Urban Decay All Nighter е високо покривна основа с доста гъста структура. Тествам я от известно време и открих, че най-добре се нанася с навлажнен BeautyBlender. Не бях опитвала преди да разнасям тази основа с въртеливи движения и съм била абсолютно права. Тази основа засъхва доста бързо върху кожата и уредът не можа да я разнесе равномерно. Освен това, слоят който нанесе беше доста плътен и при последващите кръгови движения, колкото и деликатни да бяха те, Silver Crest Electric Foundation Applicator отлепяше част от фон дьо тенът ми. В 6:00 сутринта това беше последното нещо, което исках да видя. С Dew The Hoola имах по-голям успех. Консистенцията на бронзърът е по течна и лека и на местата, на които бях сложила точното количество, уредът разнесе продукта добре – бързо и равномерно. Размерът на гъбичката особено ми допадна за контуриране и резултатът не беше никак лош.

Заключение от ден 1: Използването на уреда е лесно, но не е удачно за по-гъсти текстури като тези на високопокривните фон дьо тени. При по-течните продукти, резултатът е значително по-добър, но там е важно точното дозиране на продукта върху кожата. Иначе казано, при тях по-добре основата да се добавя малко по малко, в противен случай машинката маже като сюреалистичен художник. Не съм очарована.

Ден 2-ри. Четвъртък. Ще нанасям със Silver Crest Electric Foundation Applicator основата Lancome: Teint Idole Ultra Cushion Foundation.

Тази основа познавам добре, защото я обожавам. Обожавам я, защото е лесна за нанасяне и перфектният резултат е на лице, независимо как реша да я нанеса – с апликатора или с четка. При нея разликата в техниката на нанасяне се отразява в покривността. Избрах нея, защото целя да тествам дали наистина Silver Crest Electric Foundation Applicator ще я нанесе по-покривно. С тази основа уредът се справи добре – нанесе я безупречно равномерно и бързо. Но количеството продукт, което ми беше необходимо за да постигна покритието на апликатора към фон дьо тена, беше изумително. Връщах се да мокря гъбата на уреда многократно, а тя попиваше продукта, вместо да го разнесе по лицето ми.

Днес дойде ред и на прахообразните продукти. Спрях се на Marc Jacobs Beauty #Instamarc Light Filtering Contour Powder, любим продукт, на който съм ударила дъното. С него реших да фиксирам коректора и да контурирам скулите. При този опит с Silver Crest Electric Foundation Applicator имах категоричен успех. Коректора фиксирах не с кръгови, а с потупващи движения, като всеки път потапях гъбичката в съответния цвят и нанасях. Така изградих и много чист контур, на местата на които искам, без да се наложи допълнителна корекция. Всичко се случи по-бързо, точно, лесно и добре отколкото традиционно с четка и бютиблендер. Впечатлена съм.

Заключение от ден 2: Както очаквах, с по течни основи, Silver Crest Electric Foundation Applicator се справя значително по-добре. За да постигне  желаното покритие, обаче, му е необходим много повече продукт. Мисля, че обещанието за средно до пълно покритие е нереално и е достижимо с нанасяне на повече продукт. Резултатът ми харесва, но съм в преразход на продукт. Освен това, гъбичката апликатор се почиства много трудно и със сигурност ще се наложи да я сменя преди да е изтекъл месеца. При нанасяне на прахообразни продукти, уредът заслужава признание.

Присъдата за Silver Crest Electric Foundation Aplicator

ще се опитам да съобразя с цената му. За да сме обективни, няма как да очакваме едно и също от уред за 14 лева и такъв за 104 лева. Silver Crest Electric Foundation Applicator прави това, което обещава – нанася основа върху лицето. Той не се справя еднакво добре с всички текстури и понякога е доста непестелив. Инструкцията за нанасяне с кръгови движения е неприложима независимо от текстурата на нанасяния продукт – с потупващи такива се постига много по-добър резултат. При течните продукти, не бих казала, че спестява време. Но определено го прави с прахообразните, което е категорично преимущество. В началото и при първите употреби има момент на напасване и привикване към уреда.

Ще използвам Silver Crest Electric Foundation Applicator за фиксиране на коректор и контуриране, но не и за нанасяне на фон дьо тен. Мисля, че не бих го закупила повторно, защото стойността, която добавя в посока улеснение на дневната рутина за мен е малка.  Продуктът е наличен в момента в Lidl. Това е второто му предлагане за тази година – предходното е било през месец юли. Вероятно ще има и следващо.