Smashbox: Photofinish Pore Minimizing Primer

31/10/2016

Smashbox е марка с доста широка гама праймъри, адресиращи различните нужди на различните видове кожи. Не бих казала, че е изненада, че Photofinish Pore Minimizing Primer е един от най-добре продаваните им продукти, който е спечелил няколко награди. А освен всичко, е продукт, който редовно е спряган като предпочитан от много влогърки. Всички ще се съгласим, че гримът винаги изглежда по-добре, когато е поставен върху праймър, а Smashbox смело обещава, че Photofinish Pore Minimizing Primer ще намали видимостта на порите в последващите осем часа след нанасяне. Покупката на този продукт в моят случай беше мотивирана не толкова от самия продукт, а от желанието за себе си да изясня, с какво и колко по-различен е той от познатия на всички ни Porefessional на Benefit, който освен всичко е и широко разпространен в България.

Photofinish Pore Minimizing Primer

Smashbox Photofinish Pore Minimizing Primer е без аромат, прозрачен на цвят, въпреки че от тубичката излиза кафеникав, с гъста, но копринено гладка консистенция, която при допир с кожата омеква мигновено. Поставянето му е лесно и гладко, а завършекът му е матов, като след пудра. Праймърът е без мазнина, но е със силиконова текстура, която запълва неравностите по кожата, в това число и широките пори. Резултатите след нанасяне са мигновени и меко казано удивителни.

Photofinish Pore Minimizing Primer

Като всеки праймър, и този е разработен за да се поставя основно под грима и да служи като защитен слой между кожата и фон дьо тен-а. Върху него основата се разнася перфектно гладко и праймърът категорично удължава нейната издръжливост. Беше изненада да открия, че този продукт може да се нанася и върху основата, с цел тя да се „запечата“, но за мен това се оказа трудна задача с няколко неуспешни опита, след които прясно поставената ми основа се набра: оказа се, че това може да се получи единствено и само чрез нанасяне на продукта чрез потупване, а не втриване, последвано от много, много внимателно разнасяне.

Photofinish Pore Minimizing Primer

В задачата си да заличава порите и да контролира омазняването на кожата, Smashbox Photofinish Pore Minimizing Primer се справя доста добре. Имам дни, в които кожата ми е много капризна: Т-зоната ми е сука, но се омазнява бързо. Именно в тези дни, този продукт е решението за цял ден. Закупих го при едно пътуване до САЩ, в размер за пътуване, който размер е напълно достатъчен, защото продуктът е много икономичен. Взех по в последния момент, точно в „коридорчето на падението“, както често наричат частта от магазините на Sephora където чакаме за касата и всички мини продукти ни се виждат изключително изгодни. На този цената не беше никак ниска – 16 Долара преди ДДС, плюс неудобството, ако трябва да се поръча до България.

Photofinish Pore Minimizing Primer

Smashbox Photofinish Pore Minimizing Primer и Benefit Porefessional Matifying Primer, всъщност, са два различни продукта, но с едно и също предназначение. Те са много сходни като изглед на продукта, но това, което мен ме вълнуваше беше как се справят по показатели матиращ ефект, заличаване на порите, усещане и издръжливост. Праймърът на Smashbox е по-слабо матиращ в сравнение с този на Benefit. Също така Porefessional е с по-лека консистенция, която е много по-удобна и дишаща за кожата на лицето. Като издръжливост, обаче, Porefessional категорично отстъпва на Smashbox – ако с Porefessional кожата ми започва да се омазнява около четвъртия час, то с Photofinish Pore Minimizing Primer това започва да се случва след седмия. И така, макар и еднакви, и двата продукта имат своите достойнства и негативи, но са страхотни, в зависимост от търсения резултат: И както обикновено, всичко е свързано с компромиса: докато Smashbox Photofinish Pore Minimizing Primer гарантира по-продължителен ефект без необходимост от освежаване, то Benefit Porefessional Matifying Primer дава по-матов завършек и повече удобство на кожата, но за по-кратко време.

%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b8