So Black…Welcome to the night!

04/02/2016

Петък вечер, джин-тоник и любима компания – в такъв момент total black look е сигурен триумф.

20160129_200951

Ето и моето предложение за вечерен и силен грим. Както е нормално в този Black look наблягам на очите, за това устните ги оставям абсолютно чисти – нанасям само малко балсам за устни за хидратация (тук- Nuxe – Reve De Miel).

Започвам с очите – мога да започна и с фон дьо тена, както обикновено, но след като приключа с очите, задължително ще трябва да повторя базата. Вместо това, я  оставям за най-накрая.

Първо, слагам малко пре-база (в моя случай – Urban Decay) върхи клепачите и изчаквам минутка-две, за да изсъхне. С четка за блендиране нанасям черни сенки във външната половина на клепачите и в гънката на окото, за да придам малко по-драматичен вид. Аз лично ползвам Black out от палитрата на Urban Decay – Naked 2. За да придам малко светлина, от същата палитра ползвам сиво-брокатно, (Pistol, – страхотен сиво-зеленикав цвят), във вътрешната част на окото и блендирам с черното, за да няма рязки граници. С черен дебел молив очертавам и долната част на очите и изнасям очната линия почти до средата между окото и веждата.

1

Ако обичате изкуствени мигли – сега е моментът – аз лично залагам на собствените си и черна спирала нанесена два пъти – Too Faced и Better Than Sex ми върши страхотна работа за този драматичен лук.

Да не забравя и малко хайлайтър в горната част на очите, точно под веждите. В случая, така и така бях отворила Naked 2 палитрата, използвах смесено Foxy и Booty Call.

На последно място, нанасяме и фон до тена. Използвам лек фон до тен за да не утежнявам и без това тежкия грим – в случея използвах Maestro на Giorgio Armani, за да си спестя пудрата.

20160129_200147

С много дебела четка и леки движения, без да очертавам контура нанесох и малко бронзър – реших да пробвам този на MAC защото не е абсолютно матов и освежава много лицето.

За този малко рокерски look няма как да не използваме и рокерски руж – Rockateur на Benefit.

И…да започне вечерта! Кой каза наздраве!

20160129_200616-1

By Sani