Автобронзантът на St.Tropez – Instant Tan Gloss

30/03/2017

St.Tropez - Instant Tan Gloss 3
Много ми е трудо да пиша за автобронзанти, защото, да си призная, нямам много опит с тях. Липсата на опит се дължи преди всичко на паническия страх, който изпитвам към този тип продукти. Като бях малка, реших че малко изкуствен тен ще ми дойде добре и тогава пробвах за пръв и последн път автобронзант. Резултатът беше меко казано ужасен. Вместо тен, бях с оранжева кожа и на ресни тип зебричка! От тогава аз и автобронзантите сме заклети врагове. До преди няколко седмици. С една от месечните кутийки на Lookfantastic получих и Instant Tan Gloss на St.Tropez. Любопитството ми надви страха.

St.Tropez – Instant Tan Gloss – пръв  контакт

St.Tropez - Instant Tan Gloss 3

Продуктът е представен в прозрачна пластмасова тубичка с черна капачка, много лесен и удобен за употреба. Самият автобронзант е полу течен, кремообразен в прекрасен златисто-кафяв цвят. На пръв поглед, доста тъмен. Ми ако е прекалено тъмен за мен? Все пак още ходя с дълги панталони така че реших да се престраша. Освен това четох и четох мнения в интернет по въпроса и всички са във възторг! А, и според официалната страница на St.Tropez, макар и тенът да издържа цял ден, после се отмива напълно с хладка вода. Така че, отворих тубичката, дозирах продукт колкото грахово зърно и нанесох с гъбичка първо на коляното. Колкото повече размазвах толкова по-блед ставаше продукта докато почти се сля с кожата. Чудестно, говорим за градивен продукт! Така няма как да се прекали с тена.

Instant Tan Gloss – употреба

St.Tropez - Instant Tan Gloss 3

Продуктът се нанася със специална гъба от същата марка, но в моят случей го нанесох с нормална гъба каквато намерих в къщи. Първо се нанася  и се разнася  с гъбата, максималко равномерно по цялата повърхност която искаме да бронзираме. След това, директно с ръце, се разнася още малко продукта докато той попие и покрие равномерно кожата. Ако не е достатъчно, може да се повтори процедурата до постигане на желания тен и блясък. След това, се оставя да изсъхне тъй като може да нацапа дрехите. За по-бърз и равномерен тен – аз използвах сешуара.  След като засъхне напълно, при допир не цапа. Автобронзанта издържа цял ден. Хубавото на продукта? Ако нещо омажа положението, той се отмива доста лесно с хладка вода.

Резултат и присъда

Резултатът е наистина прекрасен! Кожата придобива лек и истински златист тен, благодарение на малките брокатни частички, които съдържа. Без да е натрапчиво, стои много естествено и ми напомня на истински бронзирана кожа на плажа, намазана с хидратантно олио. За мен този продукт е най-подходящ за крака. Освен че бронзира и придава разкошен блясък, като че ли прикрива малките вени и несъвършенства по кожата, хидратира и оптически удължава и тонизира краката. Не че прави чудеса, но е идеалният помощник за къса рокля или пола!
St.Tropez - Instant Tan Gloss 3
Харесва ми много ароматът и крайният резултат, но като недостатък искам да отбележа че съхне малко бавно. Веднъж нанесен, поне на моята кожа, трябваше да изчакам едно 15 мин за да изсъхне и да е безопасен за дрехите. На първо докосване, продуктът ми се стори малко лепкав, но слава богу, крайният резултат не е нито лепкав нито неестествен.
Истински ми допада фактът, че вечер или когато реша, мога да отмия тена. Проблемът е, че това прави продукта годен само за специални случеи тъй като не се виждам всяка сутрин да отделам 30 мин за изкуствен тен.
Instant Tan Gloss е годен за тяло и за лице, за кожа с тен или за белите градски момичета през март месец. Резултатът е естествен, много нежен и градивен. Така ако прекаля с тена е защото искам, а не без да искам.
Цената е 15 евро, може да се закупи от почти всички online магазини – Lookfantastic, Feelunique и от официалната страница на St. Tropez

By Sani