Sweet Baby-Doll Look

27/02/2016

Днес ви представям моята идея за нежен лук – идеален за всеки ден, уикенд, за пролет и за зима, за когато поискате. Лукът е много лесен, не-натоварен и не-натрапчив.

20160220_141922-1

Започвам с пребазата и тъй като търсим натурално излъчване, препоръчвам много Prep+Prime Natural Radiance, на MAC в тоналност Radiant Pink. След това нанасяме и малко коректор – аз лично наблягам на околоочния контур тъй като имам доста сенки и понякога торбички под очите. Remedy Concealer Pen (Nº2 – Wake-up Call) на Marc Jacobs ми върши страхотна работа, защото е с метален апликатор и освежава много зоната.

20160220_142104-1

Идва ред на очите – с плоска четка ( MAC 195 например) нанасям кремообразни розови сенки. Търся меко розово, със сив подтон, тип пепел от рози,за да стои възможно най-естествено. Stormy Pink на Pro Longwear Paint Pot на MAC е страхотен за целта. Очна линия нанасям само на горния клепач, защото така стои по-сладко и по-ненатрапчиво. Fluidline gel на MAC в цвят Mactoviolet е идеален. Нанасяме го винаги с тънка и по възможност скосена четка, за да мога да изнеса ъгълчето с лекота (MAC 266). Във вътрешното ъгълче на очите и във вътрешната част на клепача нанасям малко брокатни прахообразни сенки, цвят бяло-шампанско. Пигментите на MAC в цвят Naked – C25 са идеалните за целта. За финал, трябва ми малко по- кукленски вид, използвам мощна спирала – Better Than Sex на Too Faced – придава този малко по-драматичен завършек на иначе нежно гримираните очички. Спирала е и единственото. което ползвам за миглите на долния клепач.

12345

Нанасям фон-до тен – търся леки и течни текстури, които да изравнят тена и аз като невероятен фен на Giorgio Armani ви препоръчвам Maestro (Nº5). Идеята е перфектна кожа и въпреки, че обикновено с Maestro не ползвам пудра, в този случай нанесох малко от Perfection Powder Featherweight Foundation (тон 200 Ivory Bisque) на Marc Jacobs. За да придам малко топлина и свежест на кожата нанасяме и бронзираща пудра, без да наблягам на контура – на тройка – чело-бузки -брадичка, след това нослето и деколтето. ( Endless Summer 16h, Too Faced). И понеже кукленският грим е незъзможен без едно хубав розов руж – този на MAC (Springsheen Sheertone Summer Blush Nº A65) е невероятен – лек и прахообразен, много невинен. За малко блясък нанасям хайлаитър на полу-кръгове около очите и под веждите и на чупката на устните – (Kevin Aucoin – The Celestial Powder Candlelight )

Вместо червило, нанасяме малко течен глос – розов и сладък, за да допълня лука. В моят случай избрах този на Make Up Forever – Lab Shine Nº M14).

1234

Невинност и красота без много усилия 🙂

By Sani